Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο φετινό Roland Garros και “διέλυσε” τον Μίκαελ Ιμέρ για να προκριθεί στον τέταρτο γύρο του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς   ήταν απόλυτα ικανοποιημένος μετά το ματς και δήλωσε ότι ο καιρός βοήθησε το παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να ζητήσει… ηλιοφάνεια στη συνέχεια του τουρνουά.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Είχα αρκετά καλά ράλι. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί με τον Ίμερ. Έπαιξε πολύ καλά κι έκανε καλή προσπάθεια μέχρι τον 3ο γύρο και του αξίζουν πολλά μπράβο, όμως με καλό τένις, με υπομονή κατάφερα να πάρω τη νίκη.

Έφτασα αρκετά αργά στα προηγούμενα παιχνίδια και ο καιρός ήταν πιο κρύος… Σήμερα ένιωσα πιο ελεύθερος και δημιουργικός για να πιέσω με τα χτυπήματά μου και είχα την αυτοπεποίθηση να βρω μία μεγάλη επίθεση.
Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να ζητήσω, αυτό είναι ένα ηλιόλουστο Ρολάν Γκαρός με τον ωραίο κόσμο του στην εξέδρα».

Για τον επόμενο αντίπαλό του και αν προτιμάει Ρούνε ή Γκαστόν: «Δεν με νοιάζει ποιον θα αντιμετωπίσω στον επόμενο γύρο… ».

O αγώνας

Μετά τα πρώτα δυο, εξαντλητικά ματς του στο Παρίσι, ο 23χρονος Έλληνας πέτυχε την πιο άνετη νίκη του μέχρι στιγμής στο τουρνουά, κερδίζοντας τον Μίκαελ Ίμερ (Νο95) με straight sets, το απόγευμα του Σαββάτου (28/5).
Μόλις μια ώρα και 36 λεπτά χρειάστηκε για να επικρατήσει του συνομίληκού του, Σουηδού, με το εμφατικό 6-2, 6-2, 6-1, “κλείνοντας” τη θέση του στον 4ο γύρο του τουρνουά, για 4η φορά στην καριέρα του.


Την καλύτερή του εμφάνιση στο θεσμό έκανε ο Νο4 του ταμπλό κόντρα στον Ίμερ, δίνοντας συνέχεια στο εξαιρετικό σερί που έχει με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Αυτήν ήταν η 4η νίκη του Στέφανου στο Η2Η με τον Ίμερ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα κερδισμένα sets στα μεταξύ τους ματς, πλέον, είναι 11-0 υπέρ του Έλληνα.

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα το σερβίς του, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε τον Ίμερ να φτάσει σε περισσότερα από ένα break points (0/1) και παραδίδοντας μαθήματα παιχνιδιού από τη βασική γραμμή, κέρδισε 46/56 πόντους στα service games του.

Με 7/12 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Έλληνας, που έκανε μόλις 15 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα 26 του αντιπάλου του και κερδίζοντας 18 από τα 23 games του αγώνα, “πέταξε” με χαρακτηριστική άνεση στους “16” καλύτερους του θεσμού.

Εκεί, περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, που θα προκύψει από το βραδινό ματς του Philippe Chatrier (21:45GR), ανάμεσα στον εξαιρετικό 19χρονο Δανό, Χόλγκερ Ρουν (Νο40) και τον βραχύσωμο Γάλλο, Ούγκο Γκαστόν (Νο74).

Πηγή: newsit.gr/ tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook