Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της στέφτηκε στο Παρίσι η Ρεάλ Μαδρίτης.

H Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Παρίσι o οποίος ξεκίνησε με 36΄ καθυστέρηση.

Aιτία δεν ήταν η γιορτή, αλλά τα όσα θλιβερά συνέβησαν έξω από το Stade de France. Xιλιάδες οπαδοί έμειναν εκτός γηπέδου λίγα λεπτά πριν την έναρξη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι… τραγικά. Τεράστιες ουρές, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού από την αστυνομία, αλλά και δεκάδες οπαδοί χωρίς το μαγικό χαρτάκι μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, αρκετοί με το εισιτήριο στα χέρια περίμεναν μάταια να μπουν στο γήπεδο.
Την ίδια στιγμή, κάνουν τον γύρο του κόσμου βίντεο που απεικονίζουν οπαδούς να ξεφεύγουν από τα μέτρα ασφαλείας και εισβάλλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο!


Για καθυστερημένη άφιξη των οπαδών έκανε λόγω η UEFA, αλλά η κάκιστη οργάνωση αποτυπώθηκε στις εικόνες χάους!

Το παιχνίδι

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “πίεσε” ψηλά τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δυσκολεύτηκε από νωρίς να περάσει την μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων της. Η ομάδα του Κλοπ “απείλησε” έτσι πρώτη, με τον Σαλάχ να κάνει ωραίο πλασέ με τη μία στο 16’, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας μπλόκαρε στη συνέχεια δύο καλά σουτ από τον Μανέ και τον Σαλάχ ξανά, για να κάνει ακόμη μεγαλύτερη απόκρουση στο 20′ σε σουτ του Σενεγαλέζου, που έστειλε την μπάλα και στο κάθετο δοκάρι της εστίας της “Βασίλισσας”.
Ο Κουρτουά είπε “όχι” και σε μία κεφαλιά του Σαλάχ υπό καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή, την ώρα που η Ρεάλ έψαχνε τις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει “απειλή” για την αντίπαλη εστία.

Μέχρι και το τέλος του 45λεπτου τουλάχιστον, καθώς λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από γέμισμα στην περιοχή, ο Γάλλος κατέβασε την μπάλα και έκανε αρχικά κακό γύρισμα, αλλά μετά από κόντρες η μπάλα έφθασε ξανά σε αυτόν, για να πλασάρει από κοντά και να ευστοχήσει. Το γκολ δεν μέτρησε ποτέ όμως αφού τόσο ο βοηθός όσο και το VAR, τον καταλόγισαν σε θέση οφσάιντ.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ διατήρησε την μπάλα στην κατοχή της και “πίεσε” για ένα γκολ, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που το βρήκε στην αντεπίθεση.

Οι Μαδριλένοι σκόραραν ουσιαστικά και στη δεύτερη ευκαιρία τους στο ματς, αλλά αυτή τη φορά το γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ μέτρησε κανονικά. Στο 59′ και από σέντρα σουτ του Βαλβέρδε, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-0 στο ματς υπέρ της “Βασίλισσας”.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι στο ματς, με τους “κόκκινους” να αυξάνουν απλώς την “πίεση” και να αναγκάζουν τον Τιμπό Κουρτουά να μετατραπεί σε… πρωταγωνιστή. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης κατέβασε τα… ρολά στην εστία του και με μία σειρά από εντυπωσιακές αποκρούσεις έμεινε ανίκητος στις ευκαιρίες των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Βέλγος γκολκίπερ νίκησε και τον Σαλάχ σε τετ-α-τετ στο 83′ και κράτησε μέχρι τέλους το μηδέν στην εστία του, χαρίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη με 1-0 και την κατάκτηση του τροπαίου στο Champions League.

Οι Μαδριλένοι έφθασαν έτσι τους 14 τίτλους στη διοργάνωση, όντας μακράν οι πολυνίκες του θεσμού, την ώρα που η Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε ξανά απέναντί τους, όπως είχε συμβεί και στον τελικό του 2018.

Οι συνθέσεις στο Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Μανέ, Ντίας (65’ Ντιόγκο Ζότα), Σαλάχ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ Καμαβινγκά), Βινίσιοτς, Μπενζεμά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook