Ο Άντι Γκόραμ, θρύλος των Rangers και πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διαγνώστηκε με καρκίνο στο τελικό στάδιο και οι γιατροί τού έδωσαν μόλις έξι μήνες ζωής.

Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η αποκάλυψη του Άντι Γκόραμ ότι πάσχει από καρκίνο στο τέταρτο στάδιο και δεν θέλει να υποβληθεί σε χημιοθεραπεία.

Ο 58χρονος πρώην τερματοφύλακας, που κέρδισε το ψευδώνυμο «The Goalie», φέρεται να απέρριψε τις χημειοθεραπείες όταν του είπαν ότι θα του δώσουν παράταση ζωής άλλων 12 εβδομάδων, δηλώνοντας ότι «θα πολεμήσω όπως ποτέ ξανά». Όπως εξήγησε είχε δει τις επιπτώσεις που είχε μια ανάλογη θεραπεία στην πρώην σύζυγό του πριν από μόλις ένα χρόνο και δεν ήθελε να περάσει τα ίδια.

«Να ακολουθήσω μια χημειοθεραπεία και να υποστώ το μαρτύριο για τρεις επιπλέον μήνες και μηδαμινή ποιότητα ζωής; Οχι, ευχαριστώ. Η χημειοθεραπεία δεν ήταν στο μενού» δήλωσε δίχως δεύτερη σκέψη ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας.

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του μέτρησε εκατοντάδες συμμετοχές στο αγγλικό και το σκωτσέζικο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε 184 φορές με τους Rangers, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Σκωτίας. Το 2000 υπέγραψε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη Daily Record, αρχικά μπέρδεψε την ασθένειά του με δυσπεψία, αλλά μετά από εξετάσεις στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε καρκίνο του οισοφάγου στο τέταρτο στάδιο.
«Νόμιζα ότι είχα σοβαρή δυσπεψία. Μετά από μερικές εβδομάδες, επιδεινώθηκε και δεν περνούσε με τίποτα. Ό,τι έτρωγα ή έπινα δεν έφτανε ούτε στα μισά της διαδρομής προς το στομάχι μου και το έβγαζα. Είχα χάσει 25 κιλά σε τέσσερις εβδομάδες», σημειώνει.

Καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, έκανε αξονική τομογραφία που τον οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και είπαν στους πλησιέστερους συγγενείς του να βρίσκονται μαζί μου. «Τότε άρχισαν να χτυπούν καμπανάκια. Κατάλαβα ότι είχα καρκίνο», λέει.

«Ο χειρουργός εξήγησε πού βρισκόταν όλος ο καρκίνος και πως ήταν μη εγχειρήσιμος. Ήξερα ότι ερχόταν μάχη. Αν δεν κάνω τις χημειοθεραπείες, έχω κατά μέσο όρο έξι μήνες. “Κάνε χημειοθεραπεία και μετά αγωνία για άλλους τρεις μήνες και μηδενική ποιότητα ζωής;”. Όχι, ευχαριστώ. Η χημειοθεραπεία είναι εκτός. Χρειάστηκε να μου βάλουν στεντ στον οισοφάγο για να με βοηθήσουν να καταπιώ ξανά. Η εγχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά ο πόνος ήταν ακόμα αφόρητος», τονίζει.

Ο Άντι Γκόραμ προσπαθεί τώρα να κάνει το υπόλοιπο της ζωής του όσο το δυνατόν πιο υποφερτό.

«Τώρα προτεραιότητα είναι να πάρω τη σωστή δόση παυσίπονων και μορφίνης. Πρέπει να παίρνω τα φάρμακά μου ευλαβικά διαφορετικά θα έχω σοβαρό πρόβλημα. Ο πόνος μου είναι διαχειρίσιμος. Θα είμαι εδώ όσο μπορώ. Θα πολεμήσω όπως ποτέ ξανά. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ωρολογιακή βόμβα μετρά αντίστροφα», καταλήγει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook