Χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με 3-0 του Κύπριους στο Πανθεσσαλικό, με σκόρερ τους Μπακασέτα, Δουβίκα, Λημνιό και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου του Nations League δείχνοντας ότι η άνοδος στην δεύτερη κατηγορία, αλλά και η θέση στα μπαράζ του επόμενου Euro είναι θέμα… χρόνου.

Οι διεθνείς μας δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση, ενώ παράλληλα έχασαν αρκετές ευκαιρίες ώστε να βρουν κι άλλες φορές δίχτυα.

Μετά και τον τρίτο αγώνα του ομίλου η Εθνική μας είναι στην κορυφή του γκρούπ της, με το Κόσοβο να ακολουθεί με τρεις βαθμούς λιγότερους, κάνοντας το παιχνίδι της Κυριακής (12/6) κομβικό μιας και με νίκη μας η πρώτη θέση χάνεται μόνο με… αυτοκτονία.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να είναι αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και να θέλει από νωρίς να βρει δίχτυα, με τους παίκτες του Πογιέτ από πολύ νωρίς να πιέζουν ψηλά τους φιλοξενούμενους με στόχο να χαλάσει το παιχνίδι των Κυπρίων. Το ίδιο προσπαθούσαν να κάνουν και οι Κύπριοι, όμως σίγουρα όχι το ίδιο αποτελεσματικά, ενώ ήταν φανερή η οδηγία του Κωστένογλου για παιχνίδι αντεπιθέσεων, κάτι που οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούσαν να κάνουν σε κάθε ευκαιρία. Οι διεθνείς μας μόλις στο 5’ θα χάσουν διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν αρχικά ο Μπάλντοκ αρχικά θα κάνει μία σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή, η οποία κόπηκε, ενώ στην συνέχεια μετά από σέντρα του Λημνιού η κεφαλιά του Μάνταλου θα περάσει άουτ.

Η πίεση της Εθνικής θα έχει αποτέλεσμα και μόλις τρία λεπτά θα ανοίξει το σκορ! Μετά από φανταστική κίνηση, από τα αριστερά, ο Τσιμίκας θα κάνει την σέντρα, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν και τον Μπακασέτα με ένα απευθείας βολέ έξω από την περιοχή να νικάει τον Μιχαήλ και να κάνει το 1-0 πολύ νωρίς στην αναμέτρηση. Μετά το τέρμα οι Κύπριοι θα ανεβάσουν την απόδοσή τους και μάλιστα στο 14’ μετά από σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά ο Ιωάννου θα πάρει την κεφαλιά μόνος του στην μεγάλη περιοχή, όμως δεν θα βάλει καλά το σώμα του και η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι διεθνείς μας όμως κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα λίγα λεπτά μετά. Στο 20’ ο Τσιμίκας θα πιέσει την άμυνα των Κυπρίων και θα κλέψει την μπάλα, θα μοιράσει στον Μπακασέτα που θα κάνει ωραία κίνηση και θα πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Παυλίδη που δεν θα δυσκολευτεί και θα κάνει το 2-0.


Η κυπριακή ομάδα μετά και το δεύτερο τέρμα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να ανεβάσει ψηλότερα την πίεση προς τους διεθνείς μας και μάλιστα στο 35’ ο Ιωάννου θα κάνει την σέντρα, με τον Τζαβέλλα να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε ανέβει από τους φιλοξενούμενους, όμως ήταν εμφανές ότι είχαν πολύ σημαντικό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, κάτι που γινόταν ακόμα εντονότερο λόγω της πολύ καλής παρουσίας της ελληνικής άμυνας. Μάλιστα οι διεθνείς μας θα φτάσουν πολύ κοντά και στο τρίτο τέρμα, όταν στο 40’ ο Λημνιός θα προσπαθήσει να κρεμάσει τον Μιχάηλ, με τον τερματοφύλακα της Κύπρου να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Οι παίκτες του Κωστένογλου θα χάσουν στην εξέλιξη της φάσης την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο θα βγουν τρεις απέναντι σε δύο διεθνείς μας, τον Σωτηρίου να πασάρει στον Πίττα που θα βγει απέναντι από τον Βλαχοδήμο, όμως το πλασέ του θα περάσει άουτ.


Η έναρξη του δευτέρου μέρους θα φέρει ακόμα ένα γκολ για την Εθνική μας ομάδα. Συγκεκριμένα στο 48’ ο Μασούρας, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα, θα πασάρει στον Μπακασέτα και αυτός στον Μάνταλο, με τον τελευταίο να δίνει στον Λημνιό, που θα κάνει ωραία ντρίμπλα και θα σουτάρει με το δεξί κάνοντας το 3-0. Παρά το γεγονός των αλλαγών που είχε κάνει ο Γκουστάβο Πογιέτ και του σκορ που είχε διαμορφωθεί, οι διεθνείς μας δεν είχαν ρίξει τον ρυθμό τους και συνέχιζαν τόσο να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν ψηλά, όταν αμύνονταν, αλλά και να ψάχνουν κι άλλο τέρμα θέλοντας να δώσουν χαρά στον κόσμο που είχε πάει στο Πανθεσσαλικό για να τους δουν.

Η πρώτη ευκαιρία της Κύπρου στο δεύτερο μέρος θα έρθει στο 65’ όταν μετά από σέντρα ο Λαΐφης θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Στο 70΄η Εθνική μας θα φτάσει μια… ανάσα από το 4-0 όταν μετά από σουτ του Μπακασέτα η μπάλα θα κοντράρει και θα φτάσει στον Μασούρα που θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Μιχαήλ θα διώξει εντυπωσιακά. Στην συνέχεια ο ρυθμός θα πέσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με αποτέλεσμα το 3-0 να παραμείνει το τελικό σκορ, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Σκόρερ: 8’ Μπακασέτας, 20’ Παυλίδης, 48’ Λημνιός

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (25’ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (80′ Παπανικολάου), Μάνταλος (52’ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46’ Μασούρας), Παυλίδης.

Κύπρος: Μιχαήλ, Κατελάρης (46’ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (56’ Παναγιώτου), Παπουλής (73′ Σπόλαριτς), Λοΐζου (65’ Τζιόνη), Σωτηρίου (46’ Χριστοφή).

Πηγή: sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook