Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ζόι Χάιβς επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-4).

Η Μαρία Σάκκαρη, νούμερο 5 στον κόσμο, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Αυστραλή, Ζόι Χάιβς και με 6-1, 6-4 πέρασε στον 2ο γύρο του Wimbledon για 5η φορά στην καριέρα της και για 3η συνεχόμενη.

Η διαφορά των δύο παικτριών ήταν εμφανής, εξάλλου η Αυστραλή βρίσκεται στο Νο571 της κατάταξης, με τη Σάκκαρη να κάνει μια καλή προπόνηση για τη δύσκολη συνέχεια. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκινήσει με ένα 8-1 πόντους κατακτώντας τα δύο πρώτα games (2-0), με το μοναδικό ίσως…ψεγάδι να παραμένει τα περασμένα πρώτα service με το ποσοστό της να υποχωρεί ακόμα και στο 31% στα μέσα του πρώτου σετ.

Ήδη στα πρώτα 22 λεπτά η Σάκκαρη είχε πάρει προβάδισμα με 5-1, έχοντας σπάσει δύο φορές το αδύναμο (γι’ αυτό το επίπεδο service της Χάιβς, όπου μέχρι εκείνο το σημείο είχε μόλις 7 κερδισμένους πόντους με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει…πάρτι στις επιστροφές (65%).

Στο τέλος του πρώτου set η Σάκκαρη έφτασε και σε 3ο break και με ένα επιβλητικό breadstick πήρε το προβάδισμα με 1-0 σε 25 λεπτά.

Στο 2ο set η Σάκακρη συνέχιζε να δυσκολεύει το service της Αυστραλής βρίσκοντας ξανά break στο ξεκίνημα (2-0), ωστόσο αμέσως μετά “πλήρωσε” την έλλειψη του πρώτου service, αλλά και μερικά λάθη που επέτρεψαν στην Χάιβς να φτάσει σε break μειώνοντας σε 2-1.

Αμέσως μετά η Αυστραλή πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ έχοντας ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά. Με την επιστροφή η Σάκκαρη βρήκε νέο break και με hold στη συνέχεια έκανε το 4-1 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Η Χάιβς μείωσε σε 4-2, μετά από ένα games 6 λεπτών με την Σάκκαρη να φτάνει σε ένα ακόμη εύκολο κράτημα στο service της (5-2). Στη συνέχεια η Αυστραλή μείωσε και πάλι (5-3) αφού έσβησε κι έναν match-point της Σάκκαρη, ενώ αμέσως μετά έφτασε και σε 2ο break μειώνοντας σε 5-4.

Η Χάιβς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 2ο set, ωστόσο από τη μια η πίεση της Σάκκαρη και από την άλλη τα λάθη της Αυστραλής, χάρισαν το break στην Ελληνίδα τενίστρια και την πρόκριση στον επόμενο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Ντάρια Σάβιλ, είτε την Βικτώρια Τόμοβα.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook