Για 1η φορά μετά τις 6 Ιουλίου του 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε νίκη στο Wimbledon Championships.

Αν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον Νο188 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, τα κατάφερε στα τέσσερα sets και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του θεσμού, για 2η φορά στην καριέρα του (2018).

Μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά μάχης, ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο All England Club, επικρατώντας 7-6(1), 6-3, 5-7, 6-4.

Στην επόμενη φάση, θα συναντήσει τον φορμαρισμένο στη φετινή grass court season, Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον (Νο76), ο οποίος δεν έχασε περισσότερα από έξι games στην πρεμιέρα του, κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα (Νο87).

Έχοντας σε μέτρια, ως κακή, ημέρα το σερβίς του, ο Τσιτσιπάς συνάντησε αρκετά προβλήματα κόντρα στον Ελβετοαμερικανό, ο οποίος τα έδωσε όλα στο court και αν κατάφερνε να διαφυλάξει το break με το οποίο προηγήθηκε στο 4ο set (0-1), θα μπορούσε να είχε μπλέξει σε πολλές περισσότερες περιπέτειες τον 23χρονο Έλληνα.

Ο Στέφανος πέρασε 62% των πρώτων σερβίς του και κέρδισε συνολικά 88/135 πόντους στα service games του, δεχόμενος τέσσερα breaks από τον Ρίτσαρντ. Για να γλιτώσει τα χειρότερα, βέβαια, χρειάστηκε να σώσει 11 break point ευκαιρίες (4/15) του αντιπάλου του.

Με 44 winners και 40 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τσιτσιπάς, κάνοντας σχετικά καλό παιχνίδι πάνω στο φιλέ, όπου και έκανε δικούς του 32/45 πόντους, με τα ανεβάσματα που επιχείρησε.

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Ρίτσαρντ, στο 1ο ever ματς του στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όμως δεν άντεξε στην πίεση, στο 10ο game του 4ου set, σέρβιρε δυο double faults και ουσιαστικά… δώρισε τη νίκη-πρόκριση στον Τσιτσιπά, ο οποίος μπόρεσε να ανεβάσει την απόδοσή του τις στιγμές που έπρεπε.

Βέβαια, η αναμέτρηση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά, αν ο Ελβετοαμερικανός, δεν κλάταρε από την πίεση και στο 1ο κομμάτι του αγώνα.

Εκεί, προηγήθηκε με διπλό break (1-4), όμως ο Τσιτσιπάς παρέμεινε ψύχραιμος, πέρασε μερικές δύσκολες μπάλες απέναντι και το γύρισε, για να κάνει το 1-0 και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Αυτήν ήταν η 4η νίκη καριέρας του Έλληνα τενίστα στο All England Club και 5η συνεχόμενη νίκη του στο γρασίδι φέτος, μετά τον θρίαμβό του, την περασμένη εβδομάδα, στο τουρνουά της Μαγιόρκα (ATP 250).

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook