Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον, τον κέρδισε με straight sets και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του, στον 3ο γύρο του Wimbledon Championships.

Εκεί, σε ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει… τρομακτική εμφάνιση.

Μπορεί στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο, να δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (Νο188), όμως ο Στέφανος  Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο ματς 2ου γύρου και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στο court.

Μετά από δυο ώρες αγώνα, ο 23χρονος επικράτησε του Αυστραλού και Νο76 τενίστα του κόσμου, με 6-2, 6-3, 7-5, πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη του στο γρασίδι και επέστρεψε στους “32” καλύτερους του Wimbledon, μετά από τέσσερα χρόνια (2018).

Κερδίζοντας 58/76 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος 6/11 break points, ο Τσιτσιπάς έφυγε αλώβητος από το Court 1 του All England Club, πραγματοποιώντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Μπορεί ο Τόμπσον να το προσπάθησε μέχρι τέλους, όμως ο Στέφανος ήταν αρκετά αποφασισμένος για να μη μπλέξει με… παραπανίσια sets.

Στους 29 winners σταμάτησε το κοντέρ του, σε αντίθεση με τους μόλις 13 του Αυστραλού, ενώ κέρδισε συνολικά 29 περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του στην αναμέτρηση (103 έναντι 74).

Σε μόλις δυο break points (1/2) έφτασε ο Τόμπσον σε ολόκληρο το ματς, με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει από το 1-3 του 2ου set και να κάνει το 2-0 με σερί πέντε κερδισμένων games.

Ο Νο4 του ταμπλό, θα αγωνιστεί στους “32” του Λονδρέζικου Slam για 1η φορά μετά τον Ιούλιο του 2018, προσπαθώντας να πάρει εκδίκηση από τον Νικ Κύργιο, για την ήττα του πριν λίγες ημέρες στους “16” του Χάλε (ΑΤΡ 500).

Οι δυο τους, έχουν τεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές στο παρελθόν, με τον Ελληνοαυστραλό να μετράει ισάριθμες νίκες!

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook