Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά με 3-1 σετ από τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο Νικ Κύργιος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο σπουδαίο ντέρμπι 3ου γύρου, θέτοντας εκτός “16άδας” τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά από ματς που τα είχε όλα, αλλά κυρίως… τεταμένα νεύρα από τους δυο τενίστες.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, πέτυχε την 4η νίκη του κόντρα στον Τσιτσιπά, σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Λονδρέζικου Major, για 4η φορά στην καριέρα του και 1η μετά το 2016.

Αν και ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με set, ο Νο40 τενίστας του κόσμου, επέστρεψε, κέρδισε τα επόμενα τρία και έφυγε νικητής από το Court 1, μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά τρελής μάχης, με σκορ 6-7(2), 6-3, 6-4, 7-6(7).

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα game του ματς, έστω και με δυσκολία. Στη συνέχεια όμως ο Αυστραλός πρωταθλητής με ελληνικές «ρίζες» πήρε με ευκολία τα δικά του game και προσπάθησε να πιέσει το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη για το break, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε το δικό του σερβίς, οι δυο αθλητές οδήγησαν το σετ στο τάι μπρέικ (6-6), με τον Τσιτσιπά να παίζει με… καθαρό μυαλό και να παίρνει το πρώτο σετ μετά από 51 λεπτά (7-2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε και στο δεύτερο σετ πως είχε προετοιμάσει πολύ καλά το ματς στο μυαλό του, την ώρα που ο Κύργιος διαμαρτυρόταν στον διαιτητή, αλλά έπαιρνε τα game που είχε το σερβίς. Αν και έδειξε να βιάζεται, ο Ελληνοαυστραλός έκανε το break στο πιο κρίσιμο σημείο (10ο game), φτάνοντας στο 6-4 μετά από 39 λεπτά.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε ιδανικά για τον Νικ Κύργιο. Ο Ελληνοαυστραλός χάλασε τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία του Στέφανου Τσιτσιπά, έκανε break και έφτασε αρχικά στο 4-1 στα game και τελικά στο 6-3, μετά από 37 λεπτά, κάνοντας βήμα πρόκρισης (2-1 μπροστά στα σετ).

Το 8ο game ήταν τρομερό, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πλησιάζει το break, προηγούμενος με 40-0 και τον Κύργιο να “πυροβολεί” με το σερβίς του και να κάνει το 4-4 στα game. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε set point και δέχθηκε την ισοφάριση (5-5), έφτασε όμως στο 6-5, έβγαλε περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλο του, αλλά είδε τον Ελληνοαυστραλό να στέλνει το game στο τάι μπρέικ (6-6) και εκεί να κατακτά το σετ και τη νίκη (9-7).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook