Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-1 σετ [4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)] του Νικ Κύργιου στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε τον 21ο τίτλο του σε Γκραν Σλαμ.

Αυτή ήταν και η 7η νίκη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon, όπου μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ έχει περισσότερα τρόπαια (8) από τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος τον ξεπέρασε όμως σε Γκραν Σλαμ, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή με 22 τίτλους σε major.

Το παιχνίδι

Ο Νικ Κύργιος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κάνοντας πρώτος μπρέικ στο 5ο γκέιμ, πήρε το προβάδισμα για το πρώτο σετ. Κράτησε μάλιστα στη συνέχεια το σερβίς του και με 6-4 έκανε το 1-0 στον τελικό του Wimbledon.
Στο δεύτερο σετ η “μάχη” ήταν και πάλι μεγάλη, αλλά ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο και έκλεισε το σετ με 6-3 για να ισοφαρίσει σε 1-1 την αναμέτρηση.

Ο Κύργιος έδειξε νευρικός στη συνέχεια και παρότι έσβησε μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του, “λύγισε” ξανά με 6-4 και δεχόμενος το μοναδικό μπρέικ του σετ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1.


Το ντέρμπι κορυφώθηκε στο τέταρτο σετ, με τους δύο τενίστες να κρατάνε μέχρι τέλους το σερβίς τους, με τον Κύργιο να έχει μάλιστα το προβάδισμα. Ο Τζόκοβιτς άντεξε όμως στην “πίεση” και έστειλε το σετ στο τάι μπρέι. Εκεί “κυριάρχησε” πλήρως του Ελληνοαυστραλού και με 7-3 έκανε το 7-6 και το 3-1 στα σετ, πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Wimbledon, για 7η φορά στην καριέρα του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook