Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κώστας Μπακογιάννης έδωσαν τα χέρια για τη συμφωνία βοήθειας ανοικοδόμησης της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή.

Στις μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας που υπέστησαν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της ρωσικής εισβολής βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τους δημάρχους του δικτύου Εurocities.

Μποροντιάνκα, Μπούκα και Ιρπίν ήταν οι σταθμοί της περιοδείας των δημάρχων από 7 ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες με συγκλονιστικότερη την επίσκεψη στο μνημείο μαζικής ταφής αμάχων στην Μπούκα.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κώστας Μπακογιάννης έδωσαν τα χέρια για τη συμφωνία βοήθειας ανοικοδόμησης της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή.

«Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο Ζελένσι όχι μόνο για το σήμερα της Ουκρανίας δηλαδή για το πολεμικό μέτωπο, αλλά κυρίως για το αύριο για το πως δηλαδή μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί σε μια ΕΕ με ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι Δήμαρχοι Φλωρεντίας, Ελσίνκι, Λυών, Μασσαλίας, Όσλο, Ρίγας, Τιράνων και Κιέβου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε σειρά μαρτυρικών πόλεων της Ουκρανίας.

Με τον δήμαρχο του Κιέβου ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησε οι δυο πρωτεύουσες να αδελφοποιηθούν ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ουκρανία είχε συνεργασία και ενημέρωση από τον επιτετραμμένο της Ελλάδας Μανώλη Ανδρουλάκη στο Κίεβο για τις ανάγκες ελληνικής ομογένειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook