Πως είπε ότι θα αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβάρυνση από την ενεργειακή κρίση. Τι αλλάζει στον φωτισμό της Αθήνας. Τι είπε για το Μετρό στα Εξάρχεια και τις αντιδράσεις.

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της και στα ταμεία του Δήμου, αλλά και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβάρυνσης στα ταμεία του Δήμου Αθηναίων από την έκρηξη των τιμών στην Ενέργεια, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσει τα τέλη ο Δήμος Αθηναίων», λέγοντας πως δεν μπορούν να φορτωθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης.

Παράλληλα, απέκλεισε να μείνουν σβηστές οι λάμπες του δημόσιου φωτισμού στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Λένε να σβήσουμε τα φώτα. Μα, μπορεί να σβήσουμε τα φώτα; Έχουμε πει πως αυτό σχετίζεται και με την ασφάλεια», συμπληρώνοντας «άρα, η πρόκληση είναι η ορθή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών του Δήμου».

Προσέθεσε πως σε αυτήν την κατεύθυνση «ξεκινά τις επόμενες ημέρες το μεγαλύτερο έργο του Δήμου μετά την διπλή ανάπλαση» και αφορά την τοποθέτηση λαμπτήρων led στα 43.000 φωτιστικά του Δήμου Αθηναίων. Ανέφερε πως αυτό θα έχει τριπλό όφελος, λέγοντας ότι θα επιφέρει μείωση στους λογαριασμούς των δημοτικών τελών τα οποία είναι ανταποδοτικά, θα υπάρχει καλύτερος φωτισμός καθώς θα είναι καλύτερη η ποιότητα φωτός και θα υπάρχει η ευχέρεια αυτοματισμών, καθώς «θα βλέπουμε αμέσως ποιο φωτιστικό έχει πρόβλημα και θα γίνεται άμεσα η όποια επιδιόρθωση απαιτείται, χωρίς να περιμένουμε να μας καλέσει κάποιος πολίτης για να αναφέρει το πρόβλημα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook