Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων, με στόχο την προστασία των παιδιών και την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού παιδιών και εφήβων, υπέγραψαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, την αύξηση της ψυχολογικής πίεσης που βιώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά, αλλά και το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων που λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, ΚΜΟΠ και ΚΕΔΕ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την υλοποίηση κοινών δράσεων και παρεμβάσεων ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής προστασίας.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και καμπάνιες ενημέρωσης και προβολής θεμάτων που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο διαδικτυακό και σχολικό περιβάλλον, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του χουλιγκανισμού, της ομοφοβίας, των δικαιωμάτων του παιδιού και την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας. Προβλέπεται, παράλληλα, η υλοποίηση σχετικών εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου « η ΚΕΔΕ αξιοποιεί κάθε δυνατότητα παροχής της απαραίτητης υποστήριξης στους πολίτες με νέα εργαλεία σύμφωνα και με τις τελευταίες τεχνολογικές δυνατότητες».

Από την πλευρά της η Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και αντιπρόεδρος της COFACE Families Europe  (Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης), αναφέρθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα (www.livewithoutbullying.com)  και την αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά, όπου μαθητές (13 έως 18 ετών),   γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης. «Πρόκειται για τη μοναδική αντίστοιχη εφαρμογή messaging υποστήριξης στη χώρα μας, που  παρέχεται δωρεάν και έχει παρουσιαστεί και διακριθεί διεθνώς ως βέλτιστη πρακτική», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook