Και αυτήν την χρονιά, από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου τρεις κίτρινες καρδιές έλαμψαν στους δρόμους της χώρας, επιβραβεύοντας τις εξαιρετικές υπηρεσίες των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Πόσα μπορούν να αλλάξουν με ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ»; Πόση ακόμη δύναμη μπορεί να χαρίσει στην προσπάθεια όλων για μία πιο όμορφη γειτονιά και έναν καθαρότερο δήμο; Η δράση «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την υποστήριξη της Kärcher Ελλάδος – τον απόλυτο ειδικό σε συστήματα καθαρισμού εδώ και 30 χρόνια – έρχεται να επιβεβαιώσει το αυταπόδεικτο.

Στο πλαίσιο της συλλογικής αυτής δράσης, κάθε χρόνο από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου και για μια ολόκληρη εβδομάδα, αφιερώνεται στους εργαζόμενους της καθαριότητας μια σειρά ενεργειών που αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν. Μια δράση ευγνωμοσύνης με στόχο να υποστηριχθούν όλοι εκείνοι οι καθημερινοί ήρωες, που φροντίζουν να διατηρούν τα μέσα μεταφοράς, τα γραφεία, τις πλατείες, αλλά και την πόλη μας καθαρά και φιλόξενα.

Η Kärcher Greece κάνει τη διαφορά με έναν συμβολισμό-έμπνευση!

Η Kärcher Greece, για δεύτερη χρονιά, στάθηκε αρωγός στη δράση και την πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος προβάλλοντας το κοινωνικό της προφίλ και την ευαισθητοποίηση της σε δράσεις κοινής ωφέλειας. Εκτός από τις φωταγωγήσεις, το πλάνο περιελάμβανε και έναν πρωτότυπο διαγωνισμό video, απευθυνόμενο σε νέους δημιουργούς, έτσι ώστε το ιδιαίτερο «ευχαριστώ» να ταξιδέψει δυνατό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως και το 2021, τρείς κίτρινες καρδιές ταξίδεψαν σε διαφορετικές πόλεις της χώρας και έλαμψαν σε κεντρικά σημεία. Η κίτρινη καρδιά, στις 26 Νοεμβρίου φώτισε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αποτελώντας και την αφετηρία της «Καθαρής Εβδομάδας». Στην πρώτη φωταγώγηση, το έναυσμα έδωσε ο Αντιδημάρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Πειραιά κ. Πάνος Ρέππας, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών ΚΕΔΕ & Μέλος ΔΣ κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καθώς και η κ. Δώρα Λυκάκη, Marketing Director της Kärcher Gr eece.

Η συνέχεια δόθηκε στις πόλεις τους Βορρά. Η επόμενη κίτρινη καρδιά άναψε στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, με θέα τον Θερμαϊκό, παρουσία, του πρεσβευτή της δράσης «Καθαρή Εβδομάδα», κ.Γιώργου Καπουτζίδη, του Α’ Αντιπροέδρου ΚΕΔΕ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Δημάρχου της πόλης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς επίσης και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kärcher Greece κ. Λάζαρου Φραντζή.

Και αμέσως μετά, σειρά είχε ο κεντρικός πεζόδρομος των Σερρών, με τη συμμετοχή των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. Ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης αγκάλιασε τη δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα του μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Καρακολίδη Παναγιώτη και την ομάδα της Kärcher. Παράλληλα, όλοι οι δήμοι της περιφέρειας τίμησαν την «Καθαρή Εβδομάδα», φωτίζοντας τις γνωστότερες γωνιές τους, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη με τον δικό τους τρόπο. Χαρακτηριστικά ο Δήμος Αθηναίων «έντυσε» στα κίτρινα το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, ο Δήμος Σερρών το δημαρχείο του για όλη την εβδομάδα, αλλά και ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού τα χαρακτηριστικά γλυπτά της περιοχής.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» μας περιμένει και διαδικτυακά. Φέτος, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 συμβολικά «Ευχαριστώ», μεταδίδοντας το μήνυμα σε κάθε άκρη της χώρας. Ένα κλικ αρκεί για να δώσει τη σπίθα της συνέχειας. Το δύσκολο έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, καλυτερεύοντας της ποιότητα ζωής όλων. Η Kärcher Greece στηρίζει αυτήν την εξαιρετική δράση, αποδεικνύοντας πως κάθε συλλογική προσπάθεια δεν μπορεί παρά να στεφθεί με επιτυχία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook