Την ανακαινισμένη καρδιολογική πτέρυγα στο κεντρικό κτίριο του Τζάνειου επισκέφθηκε σήμερα η Ρένα Δούρου.

Στο σχετικό Δελτίο τύπου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Την ανακαινισμένη καρδιολογική πτέρυγα στο κεντρικό κτίριο του Τζάνειου καθώς και τους χώρους όπου βρίσκεται σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, επισκέφθηκε σήμερα η Ρένα Δούρου με τον τέως αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη και την περιφερειακή σύμβουλο, Βασιλική Λάσκαρη, στο πλαίσιο συνάντησης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Συγκεκριμένα μαζί με τον Διοικητή του Τζάνειου, Ηλία Γουζούαση, το κλιμάκιο της Δύναμης Ζωής περιηγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται ο ψηφιακός αγγειογράφος και ο ψηφιακός στεφανιογράφος, τα σύγχρονα μηχανήματα, που, μαζί με την κτιριακή ανακαίνιση, χρηματοδότησε, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος στήριξης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής (2014 – 2019).

Στο Τζάνειο νοσοκομείο, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής χρηματοδότησε:

· μέσω ΕΣΠΑ την αγορά ιδιαίτερα κρίσιμων για την αντιμετώπιση του covid-19, 24 μόνιτορ – 2 κεντρικών σταθμών παρακολούθησης των ασθενών (κόστους 170.000 ευρώ), 8 αναπνευστήρων (κόστους 160.000 ευρώ) και 6 αναισθησιολογικών μηχανημάτων (κόστους 210.000 ευρώ).

· Με ίδιους πόρους την ανακαίνιση της καρδιολογικής πτέρυγας στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1,425.000 όπως και την αγορά ψηφιακού αγγειογράφου και ψηφιακού στεφανιογράφου, ύψους συνολικά 1,300.000 ευρώ.

“Βήμα, βήμα, συστηματικά, η Δύναμη Ζωής παρακολουθεί την πορεία της εγκατάστασης και της λειτουργίας των ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων του προγράμματος στήριξης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής. Ενός προγράμματος της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, που δεν μπορεί να βαλτώνει. Όχι γιατί έτσι θέλει μια παράταξη. Αλλά γιατί έτσι απαιτεί το δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης υγειονομικής και κοινωνικής δοκιμασίας. Έτσι απαιτούν οι πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε. Καμία έκπτωση, καμία καθυστέρηση δεν μπορεί να υπάρξει”. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ερωτηθείσα σχετικά η Ρένα Δούρου, μετά από τη συνάντηση του κλιμακίου της Δύναμης Ζωής με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ηλία Γουζούαση, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ειρήνη Ραλιά, την Διευθύντρια Τεχνικής υπηρεσίας, Ιφιγένεια Μεϊμάρη, τον Προϊστάμενο Οικονομικών υπεύθυνο διαχείρισης ΕΣΠΑ, Στυλιανό Κουτσαυδη καθώς και μέλη του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής διέθεσε:

· 9,6 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού

· 11,1 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση εγκαταστάσεων

· 4,48 εκατομμύρια ευρώ για πρωτοβάθμια παροχή Υγείας

Τέλος, χρηματοδότησε με 250.000 την αγορά 50 κρεβατιών εντατικής θεραπείας ΜΕΘ – ΜΑΦ για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook