Ο Συντονισμός Αιρετών καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα του υπουργείου Τουρισμού να υφαρπάξει τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων που έχουν Ιαματικές Πηγές.

Σύμφωνα με ρύθμιση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις» του υπουργείου Τουρισμού όλες οι ιαματικές πηγές και οι σχετικές εγκαταστάσεις τους, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, που ανήκουν σε Δήμους ή το Δημόσιο μεταφέρονται σε Ανώνυμη Εταιρία με την Επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Η ακραία αυτή νεοφιλελεύθερης κοπής μεθόδευση υπακούει στη  λογική του Υπερταμείου με βάση την οποία τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους που ανήκουν στον Ελληνικό λαό μεταφέρθηκαν σε Ανώνυμη Εταιρία του απολύτου ελέγχου της τρόϊκας για 99 έτη. Τώρα ήρθε και η σειρά της δημοτικής περιουσίας να μεταφερθεί, χωρίς καν να ρωτηθούν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, σε Ανώνυμη Εταιρία του απολύτου ελέγχου των υπουργών Τουρισμού και Οικονομικών».

«Η εξέλιξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη. Αφού προηγουμένως δεν δόθηκε καμία υποστήριξη στους ιαματικούς δήμους για την αξιοποίηση των πηγών τους, υποβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις τους και τώρα μεταφέρονται σε Ανώνυμη Εταιρία με προφανή στόχο να ξεπουληθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε την ΚΕΔΕ να ζητήσει και αυτή την απόσυρση του νομοσχεδίου και να μη δεχτεί να συμμετέχει καθόλου στην υπό σύσταση εταιρία. Αντίθετα να ζητήσει την ενίσχυση των ιαματικών Δήμων σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που με τη βοήθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ επιχειρούν να ληστέψουν την περιουσία τους».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook