Στον «αέρα» τα Θέατρα Βράχων μετά την απόφαση του ΣτΕ – Η αντίδραση των δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού
Θα παλέψουμε να παραμείνει δημόσιος και ανοικτός στους πολίτες ο λόφος Κοπανά όπου βρίσκονται τα θέάτρα Βράχων, λένε οι δύο δήμαρχοι
Η ανακοίνωση των δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού μετά την απόφαση του ΣτΕ να κατοχυρώσει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα Θέατρα Βράχων.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δήμαρχοί Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δάφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος αναφέρονται τα εξής: «Με πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, κατοχυρώνοντας σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής. Η απόφαση αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους.
Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.
Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας επιδιώκοντας κατ’ αρχάς συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.
Παράλληλα δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών».
Αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δυο δήμοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την έκταση που σήμερα φιλοξενεί τα δυο θέατρα Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» αλλά και από πολλές άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης.
Παράλληλα κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκες αποζημιώσεις στους ιδιώτες για το σύνολο των ετών που διοργανώνονταν τα Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» και «Υμηττού» τα τελευταία 37 χρόνια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίντεο από την στιγμή που ο Πέτρος Κωστόπουλος «παραδίδει» την κόρη του στον γαμπρό
- Ο Γιώργος Μαζωνάκης με τραύματα στο πρόσωπο – Η ανάρτηση του
- Γ.Αυτιάς σε Κομισιόν: Άμεση χρηματοδότηση δανείων με μικρό επιτόκιο σε μικρομεσαίους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
- Καλαμάτα: Συνελήφθη 41χρονος που σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους – Ομολόγησε το άγριο έγκλημα (βίντεο)
- Μαρία Αντωνά: Αποκάλυψε on air πώς την προσέγγισε ο Γιώργος Λιάγκας – “Κάποια στιγμή μου είπε…”
- Ιωάννα Τούνη: Οι φωτογραφίες του μικρού Πάρη στην πισίνα με τον σύντροφο της – Το βίντεο από τη βίλα που μένει
- Δανάη Μπάρκα: Υποδέχτηκε το καλοκαίρι – Οι φωτογραφίες της με μαγιό
- ΥΠΕΞ: Έντονη ανησυχία για τα επεισόδια στη Σβέρνιτσα της Αλβανίας – Τραυματίστηκε Έλληνας πολίτης (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook