“Εχει δημιουργηθεί μία νέα λίμνη δίπλα από την Κάρλα και θα χρειαστεί τρία χρόνια να φύγει. Έχει μέσα ακαθαρσίες και νεκρά ζώα και τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας”, είπε ο Αχιλλέας Μπέος

Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της υδροδότησης, της Κάρλας, του Παγασητικού και του καθαρισμού της πόλης, παραχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Για την Κάρλα:
Δεν είχα πάει ποτέ ξανά στην Κάρλα και πήγα μετά τις καταγγελίες πολιτών για να διαπιστώσω το τι γίνεται. Εχει δημιουργηθεί μία νέα λίμνη δίπλα από την Κάρλα και θα χρειαστεί τρία χρόνια να φύγει. Έχει μέσα ακαθαρσίες και νεκρά ζώα και τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας. Υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Σήμερα το πρωί κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτή την κατάσταση. Να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Αν είναι δυνατόν. Μία περιοχή που έχει μία δύσκολη κατάσταση και την μεταφέρουμε στον Βόλο και μολύνουμε τον Παγασητικό. Αυτή τη στιγμή ο Παγασητικός είναι ακατάλληλος τουλάχιστον μέχρι την Αγριά. Έχουμε πάρει δείγματα από Άναυρο και Άλυκες. Περίπου 700.000 κυβικά τοξικών λυμάτων χύνονται στον Παγασητικό. Υπάρχει πολύ μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Να κλείσουν το θυρόφραγμα την Κάρλα και να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού. Εάν δεν κλείσουν το θυρόφραγμα θα είναι ένοχοι για αυτό το έγκλημα.

Για το νερό:

Το νερό στις Αλυκές είναι μη πόσιμο. Αυτά είναι τα υπεύθυνα λόγια ενός υπεύθυνου δημάρχου. Κάθε μέρα θα διανέμεται νερό μεσημέρι και απόγευμα στην περιοχή. Παίρνουμε δείγματα κάθε τρεις ημέρες. Μην ακούνε κάτι περιέργους φλώρους που διαδίδουν ψευδή στοιχεία και δημιουργούν αναστάτωση. Να ακούν εμάς και το υπουργείο. Κάθε μήνα δημοσιεύαμε τα στοιχεία για το νερό. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλω να εκμεταλλευτούν την κρίση για πολιτικούς λόγους. Μαζεύτηκαν εννέα γιατροί και ένας χασοδίκης γιατί ετοιμάζουν μία πολυκλινική. Είπαν ότι χρειάζεται πάνω από δύο χρόνια για να επανέλθει ο Βόλο. Τι λέτε ρε γελοίοι; Ποιος σας ρώτησε ρε κοπρίτες; Tη Δευτέρα ξεκινάει ο στολισμός της πόλης για τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα. Θα πάρετε την απάντηση από τον κόσμο.

Για το ταξίδι στην Αθήνα:
Στοιχημά για εμάς είναι να γίνουν νέα έργα και να μην υπάρχουν μπαλώματα. Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού στην Αθήνα. Ο υπουργός εσωτερικών ενέκρινε 14.000.000 για τη ΔΕΥΑΜΒ, καθαριότητα της πόλης και κατασκευές. Αυτή είναι έγνοια μου. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, έχω ως προτεραιότητα να αποζημειωθεί ο κοσμός που έχασε την περιουσία μου. Να επικοινωνήσει μαζί μου ο κόσμος και θα διεκδικήσω μαζί με αυτούς για αυτούς για τη συντομότερη αποκατάσταση και αποζημείωση.

Εξετάζουν τέσσερα μοντέλα οι μετεωρολόγοι. Τα δύο μοντέλα δείχνουν να βάλει ο Θέος το χέρι του. Τα άλλα δύο δείχνουν ψυχάλες. Ακόμη και αυτή είναι επικίνδυνη όμως. Θα έχω ενημέρωση την Κυριακή και θα ενημερώσω τον κόσμο με τη σειρά μου και ελπίζω αυτή τη φορά να με ακούσουν. Με ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών.

Για την καθαριότητα της πόλης:
Είναι δική μου επιλογή που παίρνω τη μάνικα και το φτυάρι. Δεν το κάνω για να γίνω γνωστός. Δεν το χρειάζομαι. Είναι ένας τρόπος για να στείλω ένα μήνυμα σε κάποιους ασυνείδητους πολίτες. Δεν ξέρετε τι τραβάω κάθε βράδυ. Τι τους πειράζει να μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους; Aυτή την έννοια έχει η μάνικα και το φτυάρι που παίρνω. Όταν συμμετέχει ο Δήμαρχος γιατί δεν μπορείτε να βάλετε και έσεις ένα λιθαράκι; Ο Βόλος τα Χριστούγεννα θα λάμψει.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook