Η εκτίμηση της Singular Logic για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 περιφέρειες και τους δήμους.

Σε επτά περιφέρειες θα αναδειχθούν οι περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή. Στις επτά από τις 13 περιφέρειες αυτές εξασφαλίζουν άνετη νίκη από την πρώτη Κυριακή υποψήφιοι που έχουν την υποστήριξη της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του Σταύρου Αρναουτάκη, που έχει πολυκομματική στήριξη, αλλά και της ΝΔ.

Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, όσον αφορά τις περιφέρειες και λαμβάνοντας ως βάση το 37% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, σε επτά περιφέρειες θα αναδειχθούν οι περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή, σε τέσσερις περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στον β’ γύρο, ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται στο όριο του σφάλματος για το τι τελικά θα γίνει και εάν θα χρειαστεί εκ νέου αναμέτρηση των δυο επικρατέστερων υποψηφίων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στις Περιφέρειες της χώρας φαίνεται να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Γεώργιος Χατζημάρκος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή και στην Αττική, με ενσωμάτωση 37,03% ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς με ποσοστό 46,26%

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, , για τους έξι μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στους μισούς η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από σήμερα, ενώ στους άλλους μισούς θα απαιτηθεί β’ γύρος την επόμενη Κυριακή.
Με ενσωματωμένο το 27% των εκλογικών τμημάτων, στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λαρισαίων η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από την πρώτη Κυριακή. Αντίθετα για τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων θα απαιτηθεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακάκος, το όριο του 43% για εκλογή δημάρχου που θεσπίστηκε για αυτές τις εκλογές έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν στον β’ γύρο 80-86 δήμοι, ενώ στις προηγούμενες εκλογές με το όριο του 50% επαναληπτικές εκλογές είχαμε σε 219 δήμους.

Για τους έξι μεγαλύτερους δήμους της χώρας, η αντίστοιχη εκτίμηση, με την ενσωμάτωση στο 27%, κάνει λόγο για εκλογή δημάρχου από σήμερα στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λάρισας, ενώ την επόμενη Κυριακή εκτιμάται ότι θα κριθεί η πρωτιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook