Τι έφεραν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Λάρισα που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και Elias με τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο διαμορφώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους επτά Δήμους της Λάρισας.

Η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή νίκη του Θανάση Μαμάκου στον Δήμο Λαρισαίων που κυριολεκτικά μετέτρεψε σε περίπατο τη «μάχη» με τον απερχόμενο Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, επί του οποίου επικράτησε με διαφορά άνω του 14%!

Ιστορικής σημασίας επίσης ήταν και η νίκη του Αντώνη Γκουντάρα με ποσοστό κοντά στο 49% στην Αγιά, με τον νικητή να δημιουργεί ένα ασύλληπτο ιστορικό προηγούμενο, αφού συμμετέχει σε εκλογικές αναμετρήσεις από Κοινοτάρχης Μελιβοίας και στη συνέχεια Δήμαρχος Μελιβοίας και Δήμαρχος Αγιάς για πάνω από 30 χρόνια χωρίς να έχει καταγράψει ούτε μία ήττα!

Μεγάλες νίκες κατέγραψαν και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά, δύο Δήμαρχοι πλημμυρόπληκτων περιοχών, ο Μάκης Εσκίογλου στα Φάρσαλα και ο Θανάσης Νασιακόπουλος στο Κιλελέρ.

Άνετα επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Γιώργος Μανώλης του Κώστα Κολλάτου στον Δήμο Τεμπών.

Μοναδική ανοιχτή υπόθεση παραμένει ο Δήμος Τυρνάβου, εκεί όπου ο Αθανάσιος Σάμερ – Αμάρι ήταν αρκετά κοντά στο να εκλεγεί με 43% από την πρώτη Κυριακή (λάμβανε ποσοστό 42,97% στο 87,50% της ενσωμάτωσης!), όμως τελικά θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, απέναντι στην… έκπληξη, τον στηριζόμενο από το ΚΚΕ νεαρό αγροτοσυνδικαλιστή Στέλιο Τσικριτσή, καθώς ο απερχόμενος Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναδείχθηκε τρίτος.

Στις κάλπες όμως θα προσέλθουν ξανά και την ερχόμενη Κυριακή όλοι οι Θεσσαλοί για να εκλέξουν περιφερειάρχη, καθώς ο Κώστας Αγοραστός έφθασε κοντά, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το 43% και να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Έτσι θα αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Κουρέτα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook