Ολοκληρώθηκε στις 19:00 η εκλογική διαδικασία - Κάλπες στήθηκαν για έξι περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας

Οι έξι περιφέρειες που θα αναδείξουν σήμερα το βράδυ περιφερειάρχη είναι , Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη σε κάποια εκλογικά κέντρα ξεκίνησε η καταμέτρηση.

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έξι Περιφέρειες δεν κατάφεραν να εκλέξουν από την πρώτη Κυριακή Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μειωμένο κατά 11,5 μονάδες είναι το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες έως τις 17:30 σε σχέση με την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η συμμετοχή στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές είναι στο 31,21%, ενώ το ίδιο διάστημα στον α’ γύρο ήταν 42,6%.

Το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής εμφανίζεται στα Ιόνια Νησιά με 24,6%, έναντι 40,8% την προηγούμενη Κυριακή.

Υπολογίζεται ότι μιάμιση ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 1.765.000 εκλογείς.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλερμπάς μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά τις 20:00.

Μεταξύ των δήμων όπου θα αναδειχθούν σήμερα οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνονται οι τρεις μεγαλύτεροι της χώρας, δηλαδή Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook