Σύσκεψη υπό τον Στέλιο Αγγελούδη για το πρόβλημα των σκουπιδιών. Αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη γι αυτό και αποτελεί το πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη.

Με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Δημαρέλο στο πλευρό του, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κίρλα, αλλά και τον Θανάση Παππά στη θέση του συμβούλου έχουν αρχίσει τις συσκέψεις εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο των απορριμμάτων, όσο και των ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάδοι απορριμμάτων που ξεχειλίζουν, πεταμένοι καναπέδες, πόρτες ,παντζούρια και άλλα ογκώδη αντικείμενα . Αυτή είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς στους δρόμους της πόλης.Η πρώτη ημέρα του χρόνου βρήκε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και τους αντιδημάρχους του να συσκέπτονται για το ζήτημα της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης.

«Νέα χρονιά, νέα μέρα, νέο ξεκίνημα για τη Θεσσαλονίκη μας, για την πόλη μας. Με σεβασμό στους πολίτες, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, ξεκινάμε από τον τομέα της καθαριότητας. Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσουμε, εκεί πονάει η Θεσσαλονίκη και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος», όπως ανέφερε ο νέος δήμαρχος.

Με αρκετά προβλήματα αλλά και με σχέδιο που περιλαμβάνει και την επιστροφή πολλών υπαλλήλων που αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, Γιώργος Δημαρέλος, σηκώνει τα μανίκια και αρχίζει τη δουλειά. Στόχος του αντιδημάρχου είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών έτσι ώστε να τους καταστήσει συμμάχους.

Τι αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη
Σε εφαρμογή θα τεθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης. Στη σύσκεψη τονίστηκε από τον κ. Αγγελούδη πως η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές, καθώς τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων.

Αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα καθώς επίσης ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους. Παράλληλα, ειπώθηκε πως θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους προχωρούν σε ανακαινίσεις κατεβάζοντας τα άχρηστα υλικά στα πεζοδρόμια και πως σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Τσικνοπέμπτη κ.ά., οι διοργανωτές θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καθαρίζουν τους χώρους μετά τα υπαίθρια πάρτι.

Στους σχεδιασμούς της νέας διοίκησης είναι επίσης η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, καθώς επίσης η ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων για να μπορέσει να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, δόθηκε εντολή προς τους εργαζόμενους για χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.

Σήμερα (2/12), στις 23.00 το βράδυ αποκλειστικά μέσω του ERTNEWS θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την πρώτη συνέντευξη του Στέλιου Αγγελούδη στην εκπομπή «Τριτολογίες», με την Σύνθια Σάπικα για το σχέδιο και τις δράσεις που θα εφαρμόσει ο νέος δήμαρχος, στο Δήμο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook