Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα κυκλοφορούν «άγουροι συμμορίτες», που δεν παίζουν απλώς ξύλο μεταξύ τους, αλλά στρατολογούνται ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα για διάφορους λόγους.

Εντυπωσιακή η προσέλευση στην ημερίδα με θέμα «Η Παραβατικότητα των ανηλίκων» στο Λαύριο που διοργανώθηκε από το Δήμο Λαυρεωτικής και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ομιλήτρια ήταν και η Δρ. Σοφία Φ. Κατσίγιαννη, ως πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ», αποδεικνύοντας μας για ακόμα μια φορά έμπρακτα ότι είναι ουσιαστικά δίπλα στους πολίτες σε οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν προκύπτει.

Κατά τη διάρκεια την ομιλίας της η κα. Κατσίγιαννη αναφέρθηκε σε μια παρανόηση που υπάρχει σήμερα σχετικά με την έξαρση της νεανικής παραβατικότητας τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο δείκτης της παραβατικότητας των ανηλίκων (13-17 ετών) δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές τα τελευταία χρόνια (κυμαίνεται στο 4%-8%).

Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό που υπάρχει είναι σημαντική αύξηση των εγκλημάτων βίας, καθώς ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η πλειονότητα των συλλήψεων (περίπου 80%) αφορούσε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα κυκλοφορούν «άγουροι συμμορίτες», που δεν παίζουν απλώς ξύλο μεταξύ τους, αλλά στρατολογούνται ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα για διάφορους λόγους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook