«Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του» απάντησε ο Δήμος Αθηναίων μετά την είδηση για το διορισμό του γιού του Γιώργου Παπανδρέου

Με μία ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων, απαντά για την τοποθέτηση με απόφαση του Χάρη Δούκα, του Ανδρέα Παπανδρέου, γιου του πρώην πρωθυπουργού ως Διευθύνοντος Συμβούλου στον Εθνικό Κήπο τονίζοντας πως εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Μία τοποθέτηση που έχει προκαλέσει και ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο Δήμαρχος Αθηναίων δε διόρισε ποτέ τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του δελτίου Τύπου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει πως «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος)».
Καταλήγει δε λέγοντας πως, «ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, επομένως, είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου. […] Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» χαρακτήρες».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων δε διόρισε ποτέ τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο. Κάποιοι, για μια ακόμη φορά, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δε διόρισε ποτέ Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος). Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, επομένως, είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου.

Όλοι ακόμη και τα απλά, άμισθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αξιολογηθούν αυστηρά για το έργο τους. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» χαρακτήρες».
«Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»

«Μπράβο στον δήμαρχο. Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»; Με ειρωνείες, αλλά και οργή, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία θεωρούν ότι διασύρεται το κόμμα- σέρνουν τον «χορό» των αντιδράσεων για την τοποθέτηση του γιου του πρώην πρωθυπουργού στην συγκεκριμένη θέση.

Οι αντιδράσεις έχουν «φουντώσει» με τους δημότες (και όχι μόνο) της Αθήνας να αναρωτιούνται εάν το βιογραφικό του Ανδρέα Παπανδρέου «τζούνιορ» είναι αρκετό για να αναλάβει αυτή τη θέση. Κυρίως όμως, ζητώντας το λόγο από τον Χάρη Δούκα ο οποίος ευαγγελιζόταν ότι έρχεται σε αυτή τη θέση για να πατάξει την οικογενειοκρατία και με το «καλημέρα» διορίζει την τέταρτη γενιά Παπανδρέου.
Δείτε κάποια από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook