Συγκεκριμένα, οι πέντε οικογένειες ζουν σε αυτές τις συνθήκες από ανάγκη ενώ μάλιστα, ανάμεσα τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχος Διδυμότειχου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τον λόγο που πέντε οικογένειες ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο.

Λίγες εβδομάδες μετά την είδηση πως μία οικογένεια στην Κόρινθο ζει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, μία παρόμοια είδηση «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για πέντε οικογένειες που ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο. Όμως, αυτή τη φορά δεν είναι από επιλογή τους, όπως στην περίπτωση της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε οικογένειες ζουν σε αυτές τις συνθήκες από ανάγκη ενώ μάλιστα, αναμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια.

Πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής. Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχος Διδυμότειχου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα»
«Κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook