Μετά την απόφαση του ΣτΕ δήμαρχος της πόλης παραμένει ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Δεν θα γίνουν τελικά επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του Παναγιώτη Γκυρίνη για ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσει την λειτουργία του με την σημερινή σύνθεση ενώ δήμαρχος παραμένει ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

To Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας που είχε κρίνει ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου (8.10. 2023).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης (Ώρα Ευθύνης) είχε λάβει ποσοστό 79,73% και είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος.

Ωστόσο, ο κ. Γκυρίνης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Τώρα, τo Γ΄Τμήμα του ΣτΕ, έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Γκυρίνη, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει ότι ακόμη και εκπρόθεσμες παραιτήσεις ανδρών υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να θεραπεύσουν παράβαση ποσοστώσεως μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι παραιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας κατάρτισης των συνδυασμών δεν είναι παραδεκτές, δεν λαμβάνονται υπόψη από το Πολιτικό Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών και δεν θεραπεύουν παραβάσεις ποσόστωσης ανδρών και γυναικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook