«Κατόπιν ελέγχων τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητά 12 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία» Πρώτο μέλημά μας για τις παιδικές χαρές η ασφάλεια των παιδιών, λένε από τον Δήμο. Σε ποιές παιδικές χαρές μπορούν πηγαίνουν τα παιδιά, ως εναλλακτική λύση.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Αθηναίων κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητά 11 παιδικών χαρών και η διοίκηση Μπακογιάννη «συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση σε 15 ακόμα παιδικές χαρές που είχαν ελεγχθεί, εντοπίστηκαν προβλήματα στη λειτουργία τους, δεν έλαβαν βεβαίωση λειτουργίας από τον φορέα και τελικά παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

«Στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών και μετά από σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοινώνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των ακατάλληλων και επικίνδυνων παιδικών χαρών και δεσμευόμαστε μετά τις κατεπείγουσες ενέργειές μας, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους» τονίζει ο Δήμος Αθηναίων δεσμευόμενος ότι οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται τον προσεχή Ιούνιο.

Οι 12 παιδικές χαρές των οποίων θα διακοπεί η λειτουργία για λόγους ασφαλείας είναι οι:
Σίνα & Αραχώβης
Δεινοκράτους – Κολωνάκι
Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Νέος Κόσμος
Α΄Άλσος Προμπονά
Β Αλσος Προμπονά
Καβάφη & Ζαφειροπούλου – Κάτω Πατήσια
Σαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή
Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα
Βικέλα & Λαμπάκη – Κάτω Πατήσια
Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια
Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών
Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου – Γκύζη

Σε ποιές παιδικές χαρές μπορούν να παίζουν τα παιδιά, εναλλακτικά

Ο δημότες, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές που βρίσκονται:

Πλατεία Δεξαμενής
Πλατεία Πλυτά
Αριστάρχου & Αστυδάμαντος
Χελντράιχ – Νέος Κόσμος
Κριναγόρου & Δημώνακτος
Πανδίωνος & Σάρωνος
Πλατεία Ζέρβα
Χριστιανουπόλεως & Θύσσου
Ιακωβάτων
Ακομινάτου & Σαχίνη
Πλατεία Καλλιγά – Πατήσια
Πλατεία Παλουμπιώτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

• Έχει ληφθεί η απόφαση ώστε να ενταχθεί η ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, στο Π.Δ.Ε, με σκοπό την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών.

• Έχει συμφωνηθεί η ανακατασκευή 2 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, μέσω χορηγίας άμεσα, ενώ μία ακατάλληλη παιδική χαρά αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε χώρο παιχνιδιού.

• Δυο παιδικές χαρές που ήταν κλειστές για καιρό, ανακατασκευάζονται, ώστε να ανοίξουν άμεσα.

• Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα έργα επισκευής και θα παραδοθούν πλήρως επισκευασμένες στους δημότες, 15 παιδικές χαρές που έχρηζαν εργασιών συντήρησης.

• Έχει γίνει πρόσκληση για την ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρία να κάνει επανέλεγχο όλων των παιδικών χαρών ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα πρότυπα.

• Σχεδιάζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί ψηφιοποιημένο σύστημα διαχείρισης των παιδικών χαρών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό στη διαδικασία διαχείρισής τους και τη διαρκή συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας.

• Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, η προκήρυξη διαγωνισμού για την 2ετή συντήρηση όλων των παιδικών χαρών που δεν βρίσκονται σε ενεργή σύμβαση συντήρησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook