Αράχωβα: Μεγάλο το πρόβλημα λειψυδρίας – Ολονύχτια διακοπή υδροδότησης – Βίντεο
Ο δήμος προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης από τη 01:00 π.μ. έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Οκρωβρίου. Με υδροφόρες γίνονται συνεχείς μεταφορές νερού από τον Μόρνο, για να καλυφθούν οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.
Χωρίς νερό όλο το βράδυ της Δευτέρας ήταν η Αράχωβα που βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή προβλήματα λειψυδρίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, καθώς επίσης και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.
Ο δήμος προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης από τη 01:00 π.μ. έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.
Μεταφέρουν νερό από τον Μόρνο
Ο δήμος, όπως μεταδίδεται, ενεργοποίησε υδροφόρες οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές νερού από τον Μόρνο. Μέσω αυτών των δρομολογίων επιχειρείται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης, καθώς τα αποθέματα της Αράχωβας δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.
Δείτε το ρεπορταζ του MEGA
«Είμαι μόνιμος κάτοικος Ζεμενού. Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά από το 2004, έχω ένα αποστακτήριο. Αντιμετωπίζουμε εδώ και 2 χρόνια πρόβλημα με το νερό, το οποίο είναι κατανοητό λόγω της λειψυδρίας. Δυστυχώς δεν ενημερωνόμαστε πότε θα ανοίξει, πότε θα κλείσει το νερό, έχουμε νερό μία στις 6 ημέρες και με δική μας πρωτοβουλία προσπαθούμε να βρούμε τον υπεύθυνο για να μας ανοίγει τη βάνα μία φορά την εβδομάδα και αυτό για κάποιες ώρες. Έχουμε πολλά θέματα, όπως υγιεινής, δεν έχουμε νερό να πλυθούμε, δεν έχω νερό για να κάνω την παραγωγή μου, δεν υπάρχει νερό για πυρασφάλεια. Όλη η περιοχή είναι μέσα στο δάσος», λέει ο Ευστάθιος Σιδηράς, ιδιοκτήτης αποστακτηρίου.
Κάτοικοι Ζεμενού: «Μένουμε χωρίς σταγόνα νερό πολλές μέρες»
Οι Λεονάρδος Σκούργιαλος και Χριστίνα Πάτση, κάτοικοι του χωριού Ζεμενού μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση του δήμου για διακοπή παροχής νερού κατά την διάρκεια νυχτερινών ωρών, λόγω λειψυδρίας.
Η κα Πάτση ανέφερε: «Στον Ζεμενό είναι 120 σπίτια χτισμένα με άδεια της Πολεοδομίας. Έχουμε όλοι ρολόγια ύδρευσης, τα οποία μας έχει χορηγήσει ο δήμος. Ξέρει ο δήμαρχος ότι είμαστε 4 μήνες χωρίς νερό όλη μέρα. Γεμίζουμε από ιδιωτικά βυτιοφόρα τις δεξαμενές που έχουμε πληρώνοντας 80 και 100 ευρώ το κάθε δρομολόγιο. Αυτό το κάνουμε για δεύτερη χρονιά. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθούμε με τον δήμαρχο και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».
Ο Γιάννης Στάθας, δήμαρχος Αράχωβας, τόνισε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι πολύ μεγάλο και διευκρίνισε ότι για τα σπίτια που είναι στο χωριό του Ζεμενού και που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα ο δήμος τους μεταφέρει νερό με τα βυτία που έχει.
Ειδικά για τη Αράχωβα είπε ο δήμαρχος; «Εμείς πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα πρέπει να διασφαλίσουμε να έχουμε νερό όλη την ημέρα και για τους οικισμούς και για την αντιπυρική περίοδο».
«Οι διακοπές έγιναν 1-6 την Κυριακή, γιατί η Αράχωβα μέσα στο σαββατοκύριακο είχε 30 χιλιάδες κόσμο», διευκρίνισε ο δήμαρχος.
Ο Λεονάρδος Σκούργιαλος, κάτοικος Ζεμενού, είπε από τη πλευρά του: «Το μισό Ζεμενό τροφοδοτείται από την πηγή της Αράχωβας. Η Αράχωβα για να καταφέρει να σωθεί από την λειψυδρία και πέρυσι και φέτος από την πλευρά του Ζεμενού είχαμε διακοπή νερού πολλών ημερών. Είχε πέντε μέρες συνεχόμενα, πριν την 28η Οκτωβρίου, πλήρης διακοπή νερού για να αντέξει η Αράχωβα τον τουρισμό».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλάκα: Πώς έφτασαν οι Αρχές στους τρεις κλέφτες χαλκού που ευθύνονται για την έκρηξη με τους έξι νεκρούς – Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή (βίντεο)
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε και ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ, Ρίζος Ρίζος – Αναζητείται 52χρονος Μολδαβός ,το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη σε strip club
- Τραγωδία στην Ισπανία: «Άλλαξα θέση λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση και σώθηκα», περιγράφει 18χρονος Έλληνας που ήταν στο τρένο με την οικογένεια του (βίντεο)
- Πλάκα: Συνελήφθησαν τρεις κλέφτες χαλκού που προκάλεσαν την έκρηξη με τους 6 νεκρούς –Για δευτερόλεπτα γλύτωσε σχολικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές – Βίντεο
- To «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ελεύθερος ο γιός του με εγγύηση 20.000 ευρώ – Αρνείται την απάτη, δέχεται φορολογικές παραβάσεις
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook