Χάρης Δούκας για το ατύχημα στην Πατησίων: «Δέντρο έτρεχε με ταχύτητα και έπεσε σε νταλίκα – Φυσικά φταίει ο δήμαρχος
Νέες πληροφορίες για το πώς συνέβη η πτώση του δέντρου στην οδό Πατησίων, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, αποδίδοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον οδηγό της νταλίκας που προσέκρουσε πάνω σε αυτό.Τι λέει ο οδηγός
Εμφανώς ενοχλημένος ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η είδηση της πτώσης δέντρου στην οδό Πατησίων, στην προσπάθεια ενός οδηγού νταλίκας να παρκάρει το όχημα του.
«Σύμφωνα με ορισμένους της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης, σήμερα στην Πατησίων ένα δέντρο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω σε μία νταλίκα» σχολίασε σε ειρωνικό τρόπο σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), o Χάρης Δούκας.
Όπως σημειώνει με νόημα, «φυσικά, φταίει ο Δήμαρχος».
«Αλήθεια, τι άλλο θα ακούσουμε;» έγραψε για να συμπληρώσει: «Παιδιά ψυχραιμία»
Σύμφωνα με ορισμένους της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης, σήμερα στην Πατησίων ένα δέντρο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω σε μια νταλίκα.
Φυσικά, φταίει ο Δήμαρχος.
Αλήθεια, τί άλλο θα ακούσουμε;
Υγ. Παιδιά ψυχραιμία pic.twitter.com/ZcZUnTyDCD— Haris Doukas (@h_doukas) October 29, 2024
«Ευθύνεται ο οδηγός της νταλίκας» λέει ο δήμος Αθηναίων
Νέες πληροφορίες για το πώς συνέβη η πτώση του δέντρου στην οδό Πατησίων, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, αποδίδοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον οδηγό της νταλίκας που προσέκρουσε πάνω σε αυτό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό σημειώθηκε στις 05:00 το πρωί της Τρίτης (29.10.24) στον αριθμό 7, στην οδό Πατησίων. Έπειτα από ενημέρωση της Τροχαίας Αθηνών προς τη Διεύθυνση Πρασίνου «προσήλθε κλιμάκιο της υπηρεσίας με συνεργείο αναρριχητών για να επέμβει σε δένδρο».
Εκεί, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σφένδαμο, ηλικίας 25 ετών, «που είχε υποστεί ζημιά στον κορμό σε ύψος 3,5 μέτρων από το έδαφος, εξαιτίας νταλίκας η οποία, κατά την κίνηση παρκαρίσματος, προσέκρουσε στο δένδρο» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, αυτό «είχε ως συνέπεια να ασκηθούν δυνάμεις στη βάση του δένδρου, το οποίο έσπασε στο σημείο πρόσφυσης εδάφους και ριζικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το δένδρο από το ριζικό του σύστημα και να ακουμπήσει στις αντηρίδες των γραμμών του τρόλεϊ».
Την ίδια στιγμή, σημειώνει πως στο δέντρο είχε γίνει πρόσφατα έλεγχος βλάστησης, όπως και σε όλη τη δενδροστοιχία, και δεν εξείχε κάποιο κλαδί ή μεγάλος βραχίονας. «Το δένδρο ήταν σε καλή φυτοϋγειονομική κατάσταση, ενώ δεν έφερε κάποιο στήριγμα, αλλά προστατευτικό σιδερένιο κιγκλίδωμα ύψους ενός μέτρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επομένως, όπως εξηγεί, «η πτώση του δένδρου στην οδό Πατησίων, αποδίδεται αποκλειστικά στην πρόσκρουση της νταλίκας, καθώς ο έλεγχος που είχε γίνει πρόσφατα δεν ανέδειξε κάποιο πρόβλημα στο δένδρο ή στη δομή του».
Το δέντρο ήταν κούφιο
«Πάρκαρα, ακούμπησα το δέντρο με το πάνω μέρος της καμπίνας του φορτηγού και δεν κράτησε καθόλου, καθώς ήταν κούφιο», υποστήριξε από την πλευρά του ο οδηγός του φορτηγού.
Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Ολες οι Ειδήσεις
- Marfin: Το βράδυ φτάνει στην Ελλάδα και αύριο οδηγείται σε εισαγγελέα και ανακριτή η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό της τράπεζας
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Διακοπές με φίλους σε Πάρο και Κουφονήσια, χωρίς τον Χρήστο Μάστορα – Φωτογραφίες
- ΠΑΟΚ – Άντερλεχτ : Απόψε 6 Αυγούστου 2026 στις 20:45 στο ΟΡΕΝ
- Κολυδάς: Τι είναι το «πολωμένο μελτέμι» που συνετέλεσε στην εφιαλτική εξάπλωση της φωτιάς σε Αττική και Βοιωτία
- Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948 1-1: Πλήρωσε τα λάθη του και πάει για την πρόκριση στη Σόφια
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Ψήφος εμπιστοσύνης» η είσοδος της Meridiam στο καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου
- Εύη Βατίδου: Τράβηξε τα βλέμματα με κόκκινο μπικίνι σε παραλία της Μυκόνου (βίντεο)
- Στη Μύκονο η Νικόλ Κίντμαν με τη Ζόε Σαλντάνα – Στο νησί των ανέμων και η Κέιτι Πέρι – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook