Αυξάνονται σημαντικά τα ποσά των παραβόλων που πρέπει να πληρώσουν οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές.

Η νέα ρύθμιση που εισάγεται στο εκλογικό νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στον Πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η αύξηση όπως διαμορφώνεται βάσει της παρ.6 του αρ.13 και της παρ.6 του αρ.50 του νέου νομοσχεδίου:

Το παράβολο παραμένει σταθερό μόνο για τον υποψήφιο Δήμαρχο και για τον υποψήφιο Πρόεδρο Κοινότητας (ο οποίος, υπενθυμίζουμε, θα είναι ένας και μοναδικός ανά Συνδυασμό χωρίς σταυρό , “φυτευτός” από τον υποψήφιο Δήμαρχο).

Για τους Συμβούλους Κοινότητας πενταπλασιάζεται. Για τους Δημοτικούς Συμβούλους αυξάνεται από 50 στα 80 ευρώ. Ενώ και στις Περιφέρειες, ο πολλαπλασιασμός στο “χαράτσι” των Υποψήφιων είναι εντυπωσιακός.

Αποτελεί κοινό “μυστικό”, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις για το παράβολο της υποψηφιότητας “συνδράμει” ο επικεφαλής του Συνδυασμού, άρα το ποσά λειτουργούν σωρευτικά. Τα πληρώνει, δηλαδή, συχνά και για τους Συμβούλους από την τσέπη του ο υποψήφιος Δήμαρχος, που αγωνίζεται να κλείσει Συνδυασμό με τον απαραίτητο αριθμό υποψήφιων, στον αναγκαίο αριθμό Κοινοτήτων και με την προβλεπόμενη ποσόστωση φύλων.

Αυτή είναι η διαχρονική πραγματικότητα, που ακούστηκε άλλωστε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου ειπώθηκε εξαιρετικά εύστοχα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η φράση που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση: “Τα παράβολά σας στο Δήμαρχο” (κατά το γνωστό “τα παράπονά σας στο Δήμαρχο”).

Με τον πολλαπλασιασμό του παραβόλου (λαμβάνοντας υπόψη και τον πολλαπλασιασμό του ανώτατου δυνατού αριθμού υποψήφιων που ταυτοχρόνως εισάγει το Ν/Σ) η κατάρτιση νόμιμου Συνδυασμού από “μικρούς” και “αδύναμους” υποψήφιους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook