Θεσσαλονίκη – Επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο για το άγαλμα Μπουτάρη – Αγγελούδης: «Σιγά μη φοβηθώ» (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, μέλος της Οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες» σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει κατά του Μπουτάρη
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου αναμενόταν να εγκριθεί η χωροθέτηση γλυπτού του Γιάννη Μπουτάρη.
Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του δημάρχου, μέλος της Οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες» σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει κατά του αποθανόντος πρώην δημάρχου, και εκφράζοντας την αντίθεση της εθνικιστικής οργάνωσης στην τοποθέτηση του γλυπτού, σύμφωνα με το thesstoday.gr .
«Προσέβαλε την ιστορική μνήμη των προγόνων μας. Πάνω απ’ όλα είναι οι ψυχές των προγόνων μας», φώναξε μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόπτει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη ζήτησε η οικογένεια Μπουτάρη
Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Γιάννη Μπουτάρη, ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα χωροθέτησης του αγάλματος στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο γιος του Γιάννη Μπουτάρη, Μιχάλης, με επιστολή προς το προεδρείο του Σώματος εξήγησε πως η ιδέα για τη δωρεά αγάλματος στη μνήμη του πρώην δημάρχου «προέκυψε από μια αυθόρμητη εκδήλωση της επιθυμίας κάποιων συμπολιτών μας να θυμούνται τον δήμαρχο που πάλεψε εναντίον της μισαλλοδοξίας» και πρόσθεσε ότι «απευχόμαστε το ζήτημα να γίνει αφορμή για διχασμό, προς βοράν μισαλλόδοξων.
Με πνεύμα αλληλοκατανόησης και κοινό νου, οι αντιθέσεις που συχνά προκαλούσε και ο ίδιος είναι όχι μόνο αναπόφευκτες αλλά και αναγκαίες για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα από τη σύνθεσή τους. Η δωρεά αυτή να υλοποιηθεί σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης στον απόηχο της ομοψυχίας που σημάδεψε την εκδημία του. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη για την πόλη συναίνεση ζητάμε ευγενικά να αναβληθεί η συζήτηση από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση».
Αφορμή για την επιστολή της οικογένειας Μπουτάρη προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης υπήρξαν διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απειλές που εκφράστηκαν μετά την ανακοίνωση της είδησης.
Αγγελούδης: «Σιγά μη φοβηθώ»
Αφού η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Στέλιος Αγγελούδης , τοποθετήθηκε με τον γνωστό στίχο «σιγά μην φοβηθώ», λέγοντας «μαθήματα πατριωτισμού προσωπικά εγώ, για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ. Λυπάμαι παρά πολύ γιατί προφανώς οι κύριοι αυτοί δεν είχαν ακούσει τη δήλωση των συγγενών που αυτοβούλως έστειλαν την επιστολή για το θέμα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
- Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται την Άντζελα Δημητρίου, στο «AfterDark» – Κυριακή, 4 Μαΐου
- Ιωάννα Παλιοσπύρου: Εύχεται καλή Πρωτομαγιά από το μαγευτικό ταξίδι της Μπαλί
- Νίκος Κοκλώνης για Κατερίνα Καινούργιου: “Δεν της χρωστάω λεφτά – Δεν έχουμε καμία κόντρα” (βίντεο)
- Big Brother: Η πρώτη αρχηγία και η αποκάλυψη της πρώτης δοκιμασίας – Δείτε βίντεο
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου μπροστά στον 3χρονο γιο του – Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση
- Εργατική Πρωτομαγιά: Μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook