Μπακογιάννης: Δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτη το θέατρο του Λυκαβηττού – Τι λέει η αντιπολίτευση
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε την παραχώρηση με μίσθωση στο δήμο της έκτασης των 35 στρεμμάτων στο Λόφο του Λυκαβηττού που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημόσιου (ΕΤΑΔ Α.Ε).
Αυτό κρίθηκε αναγκαίο καθώς στο δήμο Αθηναίων ανήκουν πάνω από 400 στρέμματα του Λόφου του Λυκαβηττού , ενώ μια μικρή έκταση 35 στρεμμάτων εντός του που περιλαμβάνει και το θέατρο ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.
Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πρόκειται για μια απόφαση που επιτρέπει στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες για να δρομολογηθούν έργα που θα αναβαθμίσουν το λόφο στο σύνολό του.
https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/275560667270152
Τι είπαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός τόνισε ότι «τα κόστη ανταλλάγματος είναι πολύ μεγάλα», προσθέτοντας ότι «προαισθανόμαστε ότι το θέατρο θα δοθεί σε ιδιώτη. Η διαχείριση πρέπει να γίνεται μόνο από το δήμο», κατέληξε.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Στέλιος Λάμπρου εξέφρασε την αντίθεση του «σε παραχώρηση μετ΄ ανταλλαγμάτων», ενώ ανάφερε ότι στις προθέσεις της διοίκησης θα είναι η ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου.
Για παραχώρηση του θεάτρου σε ιδιώτη έκαναν λόγο και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ενάντια στην κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα.
Απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου». Σημειώνοντας ότι παραμένει κλειστό από το 2009 και «μια ολόκληρη γενιά Αθηναίων το έχει στερηθεί».
Εκτός από την επαναλειτουργία του θεάτρου, ο σχεδιασμός για τα συγκεκριμένα 35,6 στρέμματα περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός καταστήματος εστίασης (επιφάνειας 224 τ.μ.) στον χώρο του θεάτρου, ενός ακόμη κυλικείου εκτός του χώρου του θεάτρου -που θα λειτουργεί καθ’ όλο το έτος- και ενός πάρκινγκ 30 θέσεων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αγροτικά μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα και Ε65 – «Θα γεμίσει με μπλόκα όλη η Ελλάδα – Έρχονται και άλλα τρακτέρ αύριο – Μαρούδας: «Είμαστε 3-0 μέχρι τώρα, πάμε καλά» (βίντεο)
- Βρυξέλλες: Η συμπεριληπτική φάτνη με Μαρία, Ιωσήφ, μάγους και νεογέννητο Χριστό… χωρίς πρόσωπα – Έντονες αντιδράσεις – Βάνδαλοι «έκλεψαν» το κεφάλι του Θείου Βρέφους (εικόνες)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Αναλαμβάνω την ευθύνη στο επίπεδο της αφέλειας – Είναι ένας άνθρωπος που είναι εξαιρετικά θυμωμένος μαζί μου» (βίντεο)
- Χριστίνα Μπόμπα: Πριν καν εμφανιστώ στην τηλεόραση, με έκραζαν κι έλεγαν ότι είμαι απαίσια (βίντεο)
- «EQ: Καλεσμένος ο Στέφανος Ξενάκης απόψε τα μεσάνυχτα στο ACTION 24 – Τρέϊλερ
- «11 ΑΥΤΟΙ 11 ΕΜΕΙΣ»: Απόψε στο OPEN η κορυφαία ενδεκάδα στον αθλητικό σχολιασμό
- Καραφώτης-Σπιταδάκη: Τα μοναδικά Παρασκευοσάββατα στο «Koukoutsi» που καθιερώνεται στη διασκέδαση από Τετάρτη εως και Κυριακή (εικόνες+βίντεο)
- Η μυθοπλασία του MEGA κατακτά την κορυφή της τηλεθέασης και τον Νοέμβριο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook