Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε την παραχώρηση με μίσθωση στο δήμο της έκτασης των 35 στρεμμάτων στο Λόφο του Λυκαβηττού που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημόσιου (ΕΤΑΔ Α.Ε).

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο καθώς στο δήμο Αθηναίων ανήκουν πάνω από 400 στρέμματα του Λόφου του Λυκαβηττού , ενώ μια μικρή έκταση 35 στρεμμάτων εντός του που περιλαμβάνει και το θέατρο ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πρόκειται για μια απόφαση που επιτρέπει στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες για να δρομολογηθούν έργα που θα αναβαθμίσουν το λόφο στο σύνολό του.

Τέλος στο παράδοξο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλει τον λόφο του Λυκαβηττού να ανήκει στον Δήμο Αθηναίων αλλά και, κατά…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Wednesday, March 10, 2021

Τι είπαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός τόνισε ότι «τα κόστη ανταλλάγματος είναι πολύ μεγάλα», προσθέτοντας ότι «προαισθανόμαστε ότι το θέατρο θα δοθεί σε ιδιώτη. Η διαχείριση πρέπει να γίνεται μόνο από το δήμο», κατέληξε.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Στέλιος Λάμπρου εξέφρασε την αντίθεση του «σε παραχώρηση μετ΄ ανταλλαγμάτων», ενώ ανάφερε ότι στις προθέσεις της διοίκησης θα είναι η ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου.

Για παραχώρηση του θεάτρου σε ιδιώτη έκαναν λόγο και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ενάντια στην κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου». Σημειώνοντας ότι παραμένει κλειστό από το 2009 και «μια ολόκληρη γενιά Αθηναίων το έχει στερηθεί».

Εκτός από την επαναλειτουργία του θεάτρου, ο σχεδιασμός για τα συγκεκριμένα 35,6 στρέμματα περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός καταστήματος εστίασης (επιφάνειας 224 τ.μ.) στον χώρο του θεάτρου, ενός ακόμη κυλικείου εκτός του χώρου του θεάτρου -που θα λειτουργεί καθ’ όλο το έτος- και ενός πάρκινγκ 30 θέσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook