Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και “Ηλέκτρα” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 500 εκατ. ευρώ. για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πέτσας τόνισε πως με τα έργα και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων θα αλλάξει η εικόνα των τοπικών κοινωνιών.

Ερωτηθείς για το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τόσο στη δημόσια διαβούλευση όσο και άτυπη διαβούλευση με την ΚΕΔΕ και ότι οι αλλαγές που επιφέρει ενισχύεται η κυβερνησιμότητα των δήμων.

Βασικά χαρακτηριστικά του, όπως είπε ο κ. Πέτσας είναι η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό
43%, τίθεται όριο εισόδου 3% για την εκπροσώπηση σε δημοτικό ή και περιφερειακό συμβούλιο ανάλογα με το εθνικό όριο στη Βουλή, επαναφορά της 5ετούς θητείας, αντί 4ετούς, ενώ το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και κάποιες σημαντικές αλλαγές όπως είναι η μείωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα νέα μέτρα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε: “Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες, κάθε φορά αλλάζουν, και το έχουμε διαπιστώσει εδώ και 13 μήνες με το δυναμικό φαινόμενο της πανδημίας.

Τι θα επιτρέψει την όποια χαλάρωση, αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο καιρός θα
είναι σύμμαχός μας και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους ανοιχτούς χώρους. Επίσης βλέπω ότι η αισιοδοξία με τους εμβολιασμούς δίνει μία μεγαλύτερη άνεση στους ειδικούς να εισηγηθούν λελογισμένο άνοιγμα.

Θα πάμε σε ένα περιβάλλον ποιο χαλαρό αλλά πάντα με γνώμονα την ατομική ευθύνη όλων μας”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook