Για τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νέα Σμύρνη μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος παρέπεμψε στους ειδικούς για το ενδεχόμενο σύνδεσης της επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας με τις συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο κ. Τζουλάκης ανέφερε ότι «από την 1η Μαρτίου έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα. Την 1η Μαρτίου είχαμε 88 και χθες 176 κρούσματα. Ενημέρωσα τους δημότες και απηύθυνα έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να μην συνωστίζονται στο άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες».

Σε ερώτηση αν η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τις συγκεντρώσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «δεν είμαι ειδικός. Αν συσχετίζεται, να το πουν οι ειδικοί».

«Μπορεί κάποιοι άλλοι δήμοι να έχουν περισσότερα κρούσματα, αλλά επειδή εμείς έχουμε μια μοναδική πλατεία και ένα μοναδικό άλσος που μαζεύει πολύ κόσμο, έχω υποχρέωση να ενημερώσω τους δημότες» πρόσθεσε.

«Δεν έχω δημοτική αστυνομία, αυτή τη στιγμή ό,τι κάνει η κανονική αστυνομία» σημείωσε και τόνισε ότι «έχει ατονήσει η επιτήρηση των μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζεύεται πολύς κόσμος και στην πλατεία και στο άλσος και δυστυχώς δεν τηρούνται τα μέτρα από όλους. Και οι παραλίες είχαν πολύ κόσμο το Σαββατοκύριακο. Η μέρα είναι καλή και ο κόσμος έχει κουραστεί».
Ακόμα, ανέφερε ότι «οι καταστηματάρχες περιμένουν να ανοίξουν σε εξωτερικιούς χώρους. Ανοίγει ο καιρός και μπορούν να το υποστηρίξουν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook