Με 7,7 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται από το δήμο Αθηναίων επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς του πολιτισμού.

Στόχος μετά το τέλος της πανδημίας  να στηριχθεί η ρευστότητά τους και η υγιής επαναλειτουργία τους.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης: «Ο στόχος για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης ζωντανές. Να σταθούμε δίπλα τους στην πράξη για να σταθούν όρθιες και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι μπορούμε για να ξαναβρεί η Αθήνα τους ρυθμούς της.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το «πρόγραμμα-ομπρέλα», συνολικού  ύψους 40 εκατ. ευρώ, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο,  με στόχο ο δήμος Αθηναίων να  ενισχύσει  την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό και το ψηφιακό μέλλον της πόλης.

Την ερχόμενη  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει την επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, καλώντας τους να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους. Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση.

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 200.000€. Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που καταγράφουν έξοδα από 10.000€ και άνω. Σημειώνεται ότι το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook