Με ένα συνολικό κόστος που αγγίζει τα 37.400.000 ευρώ 6 δήμοι της Θεσσαλονίκης , αλλάζουν όψη με έργα αναβάθμισης ενισχύοντας το πράσινο στην πόλη.

Οι προτάσεις και τα σχέδια των δήμων εγκρίθηκαν από την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και το επόμενο βήμα θα γίνει από την Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για τη σχετική πρόσκληση.

Οι προτάσεις προέρχονται από έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και συγκεκριμένα τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Πρόκειται για έργα αναβάθμισης πυρήνων πρασίνου σε πάρκα, νησίδες και δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται αναβαθμίσεις πυρήνων πρασίνου, πράσινων διαδρομών, πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων, ενώ για την υλοποίησή τους έχει εξασφαλιστεί η αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης στο ποσό που απαιτείται για την ένταξη όλων των προτάσεων.
Το συνολικό ύψος των προτάσεων είναι 37.400.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook