Τεράστιο είναι το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Πειραιά, δείχνοντας για ακόμη μία φορά το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, προσέφερε 150 υπνόσακους στο Πυροσβεστικό σώμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σημείωσε ότι οι δήμοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

«Η αυτοδιοίκηση στέκεται στο ύψος της σε κάθε κρίση. Είναι παρούσα, έτσι και ο δήμος Πειραιά. Δεν είναι μόνο οι 150 υπνόσακοι στο Πυροσβεστικό σώμα, είναι τρόφιμα και προϊόντα για τη φωτιά στη Μάνη. Προχθές επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη, τον κ. Σπανό, και διαθέσαμε ένα απορριμματοφόρο στον δήμο Μαντουδίου. Συντονίζουμε μαζί με την κοινωνική επιχείρηση του δήμου Πειραιά ενέργειες για να ανακουφίσουμε και να συνδράμουμε και εμείς όσο μπορούμε».

Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως σε δύσκολες στιγμές κρίσεων βγαίνει και το καλό πρόσωπο των ανθρώπων, της αλληλεγγύης και της βοήθειας.

«Βγαίνουν και καλά μηνύματα από αυτές τις ιστορίες, βγαίνει το πρόσωπο της αλληλεγγύης που έχουν οι Έλληνες».

Ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως οι ενέργειες ανακούφισης των πληγέντων γίνονται σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, «αν και ο συντονισμός δεν είναι άριστος».

«Οι μεγάλοι δήμοι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε από μόνοι μας».

Παρά το όποια προβλήματα ωστόσο, η αυτοδιοίκηση είναι παρούσα και σε αυτήν την κρίση, με τον δήμαρχο Πειραιά να σημειώνει ότι π τομέας της πρόληψης είναι εξέχουσας σημασίας.

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι αυτά τα πράγματα. Γιατί να μην έχουμε δηλαδή μια έτοιμη αποθήκη τροφίμων ή φαρμάκων;».

Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες ήταν εικόνες μιας απέραντης «θλίψης, στεναχώριας και απογοήτευσης, γιατί το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, όπως θα θέλαμε όλοι, αυτές τις καταστάσεις. Είναι δύσκολο και η εύκολη κριτική από την άλλη είναι το άλλο άκρο και δεν είναι και η ώρα να υπάρξει οξεία πολιτική αντιπαράθεση», κατέληξε ο δήμαρχος Πειραιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook