Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Μπάλλος. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η Αττική άντεξε», ενώ έκανε λόγο και για αντιπλημμυρικά έργα δεκαετιών που δεν έχουν γίνει.

«Η Αττική άντεξε. Δεν είδαμε τις εικόνες του παρελθόντος παρά το ότι είχαμε ακραία φαινόμενα. Με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπήρχαν προβλήματα, έχουν δημιουργήσει αδυναμία απορρόφησης του νερού. Και ο Κηφισός κράτησε», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

«Πώς ένα λεωφορείο δε σταμάτησε και πήγε να περάσει βλέποντας μια λίμνη μπροστά του; Όταν δίνουμε οδηγίες για το φαινόμενο που έρχεται, πρέπει όλοι να έχουμε και μια ατομική ευθύνη», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό με το λεωφορείο στη γέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

«Υπάρχουν αντιπλημμυρικά δεκαετιών που δεν έχουν γίνει, δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο χρόνια. Υπήρχαν και οι πυρκαγιές, προφανώς χρειάζονται και άλλα αντιπλημμυρικά έργα. Η Αττική όμως άντεξε. Δεν είχε μεγάλες εντάσεις ή τεράστια προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Η θωράκιση της Αττικής δεν είναι ζήτημα μόνο μιας περιφέρειας. Είναι ένα συνολικότερο ζήτημα. Η περιφέρεια κινείται με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά στα ρέματα της δικής μας αρμοδιότητας, ο καθαρισμός είχε γίνει, είδαμε αντανακλαστικά, δεν είδαμε πλημμυρισμένες συνοικίες με τεράστια προβλήματα. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν ο Κολωνός πλημμύρισε δε θα λογοδοτήσουμε όλοι επειδή ο δήμος δεν είχε καθαρίσει το φρεάτιο», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook