«Αν δεν αποφάσιζε η Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία, θα θρηνούσαμε ανθρώπους θα είχαμε γονείς που θα ήταν σε απόγνωση. Δεν άκουσα κανέναν να το πει με θάρρος»

Οργισμένη παρέμβαση του Γιώργου Πατούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Αταίριαστοι για τις ευθύνες που επιρρίπτονται στην Περιφέρεια Αττικής μετά το χάος που δημιουργήθηκε στους δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

«Δεν θα ανεχθώ να δείχνουν συνέχεια για λάθη άλλων την Περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση», «αρκετά ακούσαμε και να πούμε την αλήθεια επιτέλους», «θα βγει κανείς να πει συγγνώμη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη το ξέρει καλά», ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Πατούλης είπε ότι η Περιφέρεια είναι ένας μόνο από τους κρίκους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και είχε το θάρρος να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα τη στιγμή που το κράτος δεν έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Αν δεν αποφάσιζε η Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία, θα θρηνούσαμε ανθρώπους θα είχαμε γονείς που θα ήταν σε απόγνωση. Δεν άκουσα κανέναν να το πει με θάρρος», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι εάν είχε κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, όταν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες πλήθος οχημάτων βρέθηκε στους δρόμους χωρίς αλυσίδες σε αστική περιοχή εν μέσω χιονοθύελλας ενώ παράλληλα είχε από τις 8.30 διακοπεί η κίνηση των βαρέως οχημάτων στην εθνική οδό.

Ειδικότερα ανέφερε ότι στις 12.30 ενώ υπήρχε μεγάλη χιονόπτωση, χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους, η Αττική Οδός ήταν αποκλεισμένη, η Εθνική έσπρωξε τα βαρέως οχήματα προς τα μέσα ενώ έκλεισαν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις φρακάροντας έτσι και τους υπόλοιπους δρόμους. Με την Κηφισίας και τη Μεσογείων γεμάτες αυτοκίνητα διερωτήθηκε πως θα γινόταν εκχιονισμός από την περιφέρεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook