Σε 43 δήμους καλύπτονται τα έξοδα ενοικίου ευάλωτων ομάδων για δύο χρόνια και μισθών για ένα χρόνο.

Την επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 δήμους σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Συνεχίζουμε να καταπολεμούμε την αστεγία και ενισχύουμε έμπρακτα – καλύπτοντας για δύο χρόνια το ενοίκιο και για ένα χρόνο το μισθό – την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα και αποκτά χαρακτήρα μόνιμης δημόσιας πολιτικής με την πρόβλεψη για ανά διετία εφαρμογή του από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ και στοχεύει στην επανένταξη 600 νοικοκυριών/800 ωφελούμενων στους δυνητικά εντασσόμενους Δήμους της χώρας. Με το πρόγραμμα καλύπτονται οι μισοί καταγεγραμμένοι άστεγοι των μεγάλων αστικών κέντρων (με βάση την τελευταία καταγραφή του 2018).

Ειδικότερα, στις ωφελούμενες ομάδες του προγράμματος, περιλαμβάνονται:

• Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
• Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
• Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
• Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

«Μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» καλύπτουμε πλήρως τα έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δύο χρόνια, αλλά και πλήρως τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές για έναν χρόνο» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, καλώντας τους δήμους της χώρας να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook