Είναι η τρίτη χρονιά που ο κορωνοϊός εμποδίζει τη μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι της Πάτρας

Χωρίς παρελάσεις θα γιορταστεί και φέτος το Καρναβάλι της Πάτρας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πελετίδης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ενώ τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2022 θα γιορταστεί χωρίς παρελάσεις, λόγω του κορωνοϊού και με βάση το πλαίσιο που έχει τεθεί από την πολιτεία εξαιτίας της πανδημίας, είπε ο κ. Πελετίδης, σύμφωνα με το thebest.gr.

“Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Με την επιστολή μας , μας απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση”. Όπως εκτίμησε ο ίδιος, “η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος της Πάτρας ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο δήμος να τις υλοποιήσει.

Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι απόψε ανάβει ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook