Όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους η λειτουργία του πρώτου φαρμακείου, λέει ο δήμαρχος Χάλκης

Η Χάλκη απέκτησε το φαρμακείο της και οι κάτοικοι του νησιού δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στη Ρόδο για τα φάρμακα τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα ευχαρίστησε προσωπικά τον 26χρονο Παναγιώτη Πατέλη που πήρε την απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να ανοίξει φαρμακείο στη Χάλκη.

Με την απόφασή του ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης έδωσε λύση σε μια σειρά από προβλήματα και ικανοποιεί ένα από τα πιο βασικά αιτήματα των κατοίκων του νησιού των Δωδεκανήσων, αφού ο μόνος τρόπος για να προμηθευτούν και το πιο απλό φάρμακο ήταν να μεταβούν με πλοίο στη Ρόδο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον φαρμακοποιό Παναγιώτη Πατέλη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από 15 ημέρες στο φαρμακείο στη Χάλκη.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο Παναγιώτης Πατέλης σπούδασε Φαρμακευτική στη Μόντενα της Ιταλίας. «Είχα συμφοιτητές οι οποίοι έψαχναν, όταν θα έπαιρναν πια το πτυχίο, να ανοίξουν φαρμακείο όχι στις πόλεις αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές, πάνω στους Δολομίτες, τμήμα των Αλπεων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν προδιαγραφές ανάπτυξης στο μέλλον. Για μας, εδώ στην Ελλάδα, τέτοια μέρη είναι τα νησιά μας, οπότε όταν ήρθε πια η ώρα να ανοίξω φαρμακείο, έψαχνα για κενή θέση σε κάποιο ελληνικό νησί»

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, καλωσόρισε στο νησί τον νεαρό φαρμακοποιό και τον συνεχάρη για την απόφασή του τονίζοντας ότι «Χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Χάλκης αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κα. Χαρούλα Γιασιράνη για τις πολύτιμες ενέργειές τους ώστε να εγκριθεί η άδεια νέου Φαρμακείου στο νησί.

Με πρωτοβουλία και παρακολούθηση όλης της διαδικασίας για την αδειοδότηση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας του Δήμου Χάλκης κ. Διοσμάκη Σπυρίδη η Χάλκη πλέον έχει δικό της Φαρμακείο.

Το νησί μας έχει τη χαρά να καλωσορίζει το νέο του Φαρμακείο, χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας.

Έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαπίστωσε από πολύ μακριά ότι στο νησί της Χάλκης Δωδεκανήσου γίνεται κάτι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο και ταύτισε τις δικές του προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες με το όμορφο νησί μας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τη δύναμη να κρατούν τους κατοίκους στον τόπο τους και να παρέχουν ανεκτίμητες εθνικές υπηρεσίες που προηγουμένως φάνταζαν πολυτέλεια.

Η ύπαρξη Φαρμακείου σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Χάλκη, μεταβάλλει προς το θετικότερο τις αντιλήψεις και τις παροχές για τη φροντίδα, τη στοργή, την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαιότητα απέναντι στην καθημερινή μάχη επιβίωσης των μόνιμων κατοίκων του και την ποιοτικότερη διαβίωση των εύθραυστων ηλικιωμένων και των άμεσων λύσεων στις ανάγκες των σωμάτων τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook