Αναγκαίες τροποποιήσεις του προγράμματος «Άργους» για τα αδέσποτα ζώα, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Έμφαση στις ρυθμίσεις για την στήριξη και ενίσχυση της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την συζήτηση στην Oλομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που κάνει βήματα μπροστά γιατί δεν θέλει να μένει στην αδράνεια» όπως είπε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ζώων συντροφιάς και στην χρηματοδοτική ενίσχυση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων, με το ποσό των 5 εκ. ευρώ στους δήμους.
Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αναγκαίες τροποποιήσεις του προγράμματος «Άργους», ώστε να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι που είναι υπό την ευθύνη τους τα αδέσποτα ζώα για να προχωρήσουν το πρόγραμμα στειρώσεων.

«Δεσμευτήκαμε και εκδώσαμε τροποποίηση του προγράμματος «Άργους», ώστε με τη χρηματοδότηση, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, να προχωρήσει το πρόγραμμα στειρώσεων που αφορά τα ζώα τα οποία είναι υπό την ευθύνη των δήμων. Ένα μέγα πρόγραμμα στείρωσης ζώων ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ποτέ δεν ξανάγινε τόση μεγάλη χρηματοδότηση για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό πρόγραμμα για στείρωση ζώων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Από τον Οκτώβριο του 2021 έχουμε το πρόγραμμα «Άργους» ύψους 40 εκ. ευρώ, μέσα από το οποίο υλοποιούμε διάφορες δράσεις, από εξοπλισμό και λειτουργικές δαπάνες, μέχρι θέματα που αφορούν την κατασκευή καταφυγίων. Έχουμε εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την δημιουργία μητρώου αδέσποτων και ακολουθεί η κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών, για τις επόμενες δαπάνες, που κάθε χρόνο θα καταβάλλονται στους δήμους προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Κάνουμε βήματα μπροστά γιατί δεν είμαστε υπέρ της αδράνειας. Και τα βήματα αυτά θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, με την κατάθεση προς έγκριση των σχεδίων των δήμων. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σήμερα πόσα αδέσποτα έχει η Ελλάδα. Και αν δεν το γνωρίζουμε αυτό, δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα εκεί που υπάρχουν».

«Μετά την ακρόαση φορέων, την συζήτηση με τα κόμματα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, προχωρήσαμε άμεσα στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Δεν μείναμε εγκλωβισμένοι στην αδράνεια. Κάναμε ενέργειες για να αποκτήσει σάρκα και οστά το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, δίνοντας πόρους στην αυτοδιοίκηση για να επιτελέσει αυτό το σκοπό. Χρειάζεται η στήριξη όλων για να εκφράσουμε την φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν – και αυτά είναι τα ζώα συντροφιάς», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook