Δήμος Μεσολογγίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια

Μεγάλο το πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών στο Δήμο Μεσολογγίου.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας κηρύχθηκε ο Δήμος Μεσολογγίου με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση έχει δίμηνη διάρκεια και ελήφθη διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας».
Ως προς την αιτία του προβλήματος, ο Δήμος Μεσολογγίου αναφέρει ότι «οι αλλεπάλληλες καταστροφές του ΧΥΤΑ έχουν δημιουργήσει απαγορευτικές συνθήκες μεταφοράς κι εναπόθεσης απορριμμάτων» και προσθέτει: «Ο μόνος ΧΥΤΑ, ο οποίος μέχρι τώρα δεχόταν την εναπόθεση των σύμμεικτων απορριμμάτων, είναι ο ΧΥΤΑ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Πάλαιρο, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι.
Όμως η καθημερινή κίνηση των οχημάτων του δήμου στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ έχει εκτινάξει το κόστος των καυσίμων, ειδικά μετά και τις τελευταίες αυξήσεις, καθώς και το κόστος των επισκευών.
Συγκεκριμένα, τα οχήματα του δήμου, λόγω της καθημερινής συλλογής και στη συνέχεια πορείας προς την Πάλαιρο, παρουσιάζουν βλάβες με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται συχνά προς επιδιόρθωση, για χρονικά διαστήματα άνω της μίας εβδομάδας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δρομολόγια να μειώνονται και πολλοί κάδοι σε διάφορους οικισμούς να μη συλλέγονται. Ως εκ τούτου, η καθυστερημένη συλλογή δημιουργεί υπερχείλιση των απορριμμάτων και σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία που αυξάνεται, να αποτελούν πλέον μία βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία».
Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με τα μικρά μέσα που διαθέτει ο δήμος, για να λύσουμε το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Παράλληλα σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, αφού κινδυνεύουν το περιβάλλον και η υγεία όλων μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Φωτιά στα Δαρδανέλια: «Πνίγηκε» στον καπνό το Αιγαίο – Μέχρι την Άνδρο έφτασε η μυρωδιά του καμένου από τις φλόγες στην Τουρκία
- «Η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί και θα απελαθεί», είπε ο Θάνος Πλεύρης για τον λαθρομετανάστη που επιτέθηκε σε Εύζωνες (βίντεο)
- Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες – Θα αποδίδεται αυτόματα από 5 Σεπτεμβρίου – H διαδικασία
- ΑΑΔΕ: Μισός τόνος «φυσικής κόκας», αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος
- Αντίστροφη μέτρηση για το επικό έπαθλο των 28,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η μεγάλη κλήρωση
- Κλέλια Ανδριολάτου – Βάσια Κωσταρά: Απολαμβάνουν τη θάλασσα με μαύρα μπικίνι και …κολάζουν – Φωτογραφίες
- Rack: H παρατήρηση σε 15χρονο που κατανάλωνε αλκοόλ – «Έχουμε θέμα με τα ανήλικα που πίνουν» (βίντεο)
- Οικογένεια Μαζωνάκη: «Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook