Ξεπέρασαν συνολικά τις 3,4 εκατ. οι αεροπορικές αφίξεις τον Ιούνιο

Ενθουσιασμένος για την αυξημένη τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η κρουαζιέρα είναι το νέο success story του ελληνικού τουρισμού.

«Μετά από πολλά χρόνια είναι ισχυρό το τουριστικό σήμα στη Θεσσαλονίκη ενώ η κρουαζιέρα έχει αύξηση 280% από πέρυσι» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Κικίλιας υπερθεματίζοντας για τον εσωτερικό τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, μια θετική εξέλιξη που απαλύνει τις επιπτώσεις από την μη έλευση Ουκρανών και Ρώσων φέτος.

«Η στρατηγική μας το χειμώνα, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και όλα τα δεινά που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πλήξει το τουριστικό προϊόν ήταν να βρούμε αγορές για να ισοσκελίσουμε αυτές τις απώλειες» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως αποκάλυψε η Ρουμανία είναι φέτος πρώτη στον οδικό τουρισμό και ακολουθεί η Σερβία. Και όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την Αθήνα για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι κάνει «το απόλυτο comeback».

Μιλώντας για τις αεροπορικές αφίξεις ο κ. Κικίλιας αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2021 είχαμε 1.198.000, το 2019 είχαμε 3.477.000 και το 2022 είχαμε 3.481.000, γεγονός που δείχνει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος θα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

«Θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να φέρουμε και πιο υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες» δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Μέσα από αυτό το υπερπλεόνασμα, όπως είπε, «μπορούμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε και τα άλλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στις υψηλές κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στις αφίξεις τουριστών δεν συνέβη από μόνο του αλλά ήταν το αντίκρυσμα της σκληρής δουλειάς.

Στόχος η τουριστική σεζόν να τελειώνει τον Δεκέμβριο

«Ευελπιστούμε η φετινή σεζόν να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 και γι’ αυτό ετοιμάζουμε πολλαπλές εκπλήξεις για τους βορειοευρωπαίους», στοχεύοντας όπως είπε σε Γερμανούς, Βέλγους, Νορβηγούς, Αυστριακούς και τους συνταξιούχους.

«Με δεδομένο ότι η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και το κλίμα στη Βόρεια Ευρώπη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άρα υπάρχει τεράστια ανάγκη για φυσικό αέριο, η στρατηγική μας είναι ότι συμφέρει περισσότερο τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να είναι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο παρά στις χώρες τους», πρόσθεσε.

Μεγάλη αύξηση των τουριστών τον Ιούλιο στην Κέρκυρα

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην Κέρκυρα όπου οι αφίξεις των τουριστών τον Ιούλιο κατέγραψαν αύξηση 10% σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019, με 2.360 πτήσεις από την Ευρώπη (269 πτήσεις περισσότερες από το 2019). Βρετανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Πολωνοί είναι αυτοί που δείχνουν την προτίμησή τους στο όμορφο νησί.

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Κέρκυρας, Σπύρος Χαλικιόπουλος, μίλησε με τον υπουργό δηλώνοντας ότι η Κέρκυρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. «Μετά από δύο χρόνια επιτέλους έχουμε μια σεζόν που επιστρέφει στην κανονικότητα. Η σεζόν έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ξεκινήσαμε από τον Μάρτη και είχαμε μια επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν χάρη στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Και η υπόλοιπη σεζόν κυλάει με πολύ υψηλές πληρότητες που αγγίζουν το 95%».

O υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του τουρισμού που συνέβαλαν στο να έχουμε το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα για τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που είναι το τουριστικό προϊόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook