Η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Πέμπτης (24.8.2022) μέχρι και την Παρασκευή.

«Σήμερα το βράδυ, είναι πιθανό ισχυρή καταιγίδα να πλήξει την πόλη», τονίζει στο GRTimes.gr ο μετεωρολόγος, Δρ. Σταύρος Κέππας. «Τα νεότερα στοιχεία, “δείχνουν” εκκίνηση του νέου κύματος κακοκαιρίας στην κεντρική Μακεδονία και κατά το διάστημα 22:00 – 01:00, ισχυρό θα είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τη Θεσσαλονίκη. Κατά διαστήματα, δεν αποκλείεται τα καιρικά φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα ισχυρά».

Από τους δυνατούς ανέμους και τη σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση στην Τορώνη της Χαλκιδικής στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν σπεύσει στο σημείο για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι και η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα. «Δεν έχει σταματήσει να βρέχει από το πρωί. Στη Συκιά τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ προέκυψε ζήτημα με τη γέφυρα της περιοχής», τόνισε στο GRTimes.gr, επειδή τα νερά έχουν σχηματίσει ορμητικό ποτάμι.

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού στους παραλιακούς δρόμους της Χαλκιδικής, εγκλωβίστηκε ένα βαν γεμάτο Βούλγαρους τουρίστες.

Τα μηχανήματα και τα συνεργεία των δήμων των γύρω περιοχών της Χαλκιδικής επεμβαίνουν σε όσα περισσότερα ζητήματα μπορούν ταυτόχρονα, καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Έπεσε δέντρο και κατέρρευσε σκεπή σπιτιού στο Αγρίνιο


Η κακοκαιρία έπληξε και το Αγρίνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, με τα σοβαρά προβλήματα να καταγράφονται στην Αβόρανη και το Παναιτώλιο.

Σύμφωνα με το agriniotimes.gr, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία από το Αγρίνιο προς την Αβόρανη, καθώς ο δρόμος έχει πλημμυρίσει ενώ έπεσε και η σκεπή ενός σπιτιού στο κέντρο του Παναιτωλίου. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή άλλες υλικές ζημιές.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 128 κλήσεις για προβλήματα – Ποιες περιοχές επλήγησαν
Οι Κυκλάδες και η Εύβοια επλήγησαν από την κακοκαιρία, με κατολισθήσεις να σημειώνονται σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Τήνο ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν σε Αλμυροπόταμο και Κάρυστο.

Δείτε εδώ που έχει βροχή

Σήμερα, επίσης, η Πυροσβεστική έλαβε 128 κλήσεις για να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, δέχθηκε :

• Στην Αττική, 78 κλήσεις, εκ των οποίων 64 για αντλήσεις υδάτων, 2 για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και έξι 6 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

• Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, 32 κλήσεις εκ των οποίων, 24 για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

• Στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, 4 κλήσεις εκ των οποίων, 2 για αντλήσεις υδάτων, 1 για κοπή δέντρου και 1 για πλύση οδοστρώματος.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4 κλήσεις εκ των οποίων, 1 για άντληση υδάτων και 3 για κοπές δέντρων.

• Στη Σαντορίνη, 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

• Στη Μύκονο, 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

• Στην Άνδρο, 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook