Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη τη χώρα.

Σήμερα στο Γαλατά Χανίων εκεί που ο Μίκης αναπαύεται, συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν τη μνήμη του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν έφυγε από τις ζωές μας. Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 21 όταν η είδηση για τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα «πάγωσε» την Ελλάδα.

«Πόσες φορές έχω πιει κρασί με το χάρο και νίκησα το Χάρο ε δεν θα έρθει κάποια στιγμή που θα με νικήσει».

Ένα χρόνο μετά, στο Γαλατά Χανίων τον τόπο που τόσο αγάπησε ο Μίκης, η οικογένεια του, η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης , ο παγκρήτιος σύλλογος, «Φίλων Μίκης Θεοδωράκης» και απλοί πολίτες τίμησαν τη μνήμη του.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε: «Θέλω να μην ξεχάσουμε τον πατέρα μου και να τραγουδάμε τα τραγούδια του». Ο εγγονός του, Άγγελος Θεοδωράκης «μας λείπει ο παππούς, ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος».

Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Βασίλης Λέκκας χαιρέτησαν ξανά τον ιδιοφυή μουσικοσυνθέτη που έβαλε την ποίηση στην καθημερινότητα και ταξίδεψε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Όλη του τη ζωή τη μοίρασε «σε αγώνες και μουσική», όπως έλεγε ο ίδιος.

Το έργο του έγινε παγκόσμιο και η μουσική του και έκανε όλο τον πλανήτη να χορεύει Ζορμπά και τους θρυλικούς Beatles να τραγουδήσουν στα αγγλικά το «αν θυμηθείς στο όνειρό μου».

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν με συναυλίες και αφιερώματα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και στο Ηρώδειο ενώ συναυλία διοργανώνει και το ΚΚΕ στις πρώην φυλακές Ωρωπού.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook