Ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι αρκετά περιορισμένες και οι άνεμοι εξασθενημένοι.

Λιακάδα προβλέπεται από το πρωί με αραιή συννεφιά, η οποία στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνή. Μέχρι το βράδυ όμως , οι όποιες νεφώσεις θα έχουν διαλυθεί. Όσο πιο νότια τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες στα δυτικά ,κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα παραμείνει σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 25 βαθμούς στα βόρεια, τους 27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τοπικά 28 στη δυτική Ελλάδα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 4-5 και μόνο στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα με αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες και περισσότερο ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-27 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι, το απόγευμα θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, με αρκετά διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-25 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από τα δυτικά όμως θα πλησιάσουν νεφώσεις, που θα καλύψουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Μια πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού αναμένεται αργά τη νύχτα, προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 25-28 βαθμούς κατά μέσο όρο. Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα πελάγη . Στο Αιγαίο μέχρι 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Και τέλος την Τρίτη το σκηνικό θα είναι βροχερό στη δυτική Ελλάδα. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Διάσπαρτες θα είναι οι βροχές και στα κεντρικά και βόρεια, και μικρής έντασης. Με συννεφιά θα παραμείνει η υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στους 23 βαθμούς, και μέχρι 26-27 βαθμούς νοτιότερα. Βοριάδες στα πελάγη σε ήπιες εντάσεις 3-5, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Το βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook