Με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το απόγευμα η μητέρα της 12χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού από τον 53χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο στον Κολωνό, οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου και θα περάσει το βράδυ της.

Η μητέρα της 12χρονης που βιάστηκε από τον 53χρονο Ηλία Μίχο στον Κολωνό, ο οποίος παράλληλα την εξέδιδε έναντι αμοιβής σε πολλούς άνδρες, αρνείται την βαριά κατηγορία της μαστροπείας που της αποδίδεται.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, δηλώνει αθώα , παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Λύτρας όσο και η κυρία Ταραχοπούλου, που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, αναγνώρισαν την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο Ηλία Μίχο -ο οποίος, νωρίτερα σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

Πάντως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την πρώτη στιγμή υπήρξαν στοιχεία τα οποία κίνησαν τις υποψίες της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί εκτιμούσαν ότι δεν είναι δυνατόν η 12χρονη η οποία προέρχεται από τόσο φτωχή οικογένεια να έχει στην κατοχή της τόσο ακριβά κινητά, καινούργιο ποδήλατο και να κυκλοφορεί μόνη της έξω, αργά το βράδυ.

Επιπλέον, στον λογαριασμό της εντοπίστηκαν «ύποπτα» εμβάσματα. Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο για τους αστυνομικούς ήταν ότι σε συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., η μητέρα ακούγεται  να ζητάει χρήματα από το παιδί. Όλα τα παραπάνω, «έκαψαν» την 38χρονη, η οποία οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Η μητέρα της 12χρονης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 χρόνων από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στην απόφαση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν τα εξής:

Το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια στηρίχτηκε σε σειρά στοιχείων όπως το γεγονός ότι είχε συχνές επαφές με τον τον 53χρονο μαστροπό και βιαστή της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή sms με τον Ηλία Μίχο που ήδη κρίθηκε  προφυλακιστέος.

Τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.

Το γεγονός ότι η μητέρα, σύμφωνα με το MEGA, δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό της 12χρονης και τα οποία άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπήρχαν πληροφορίες ότι έγιναν προσεγγίσεις της οικογένειας του δράστη προς την μητέρα της 12χρονης, ώστε να υπάρξει απόσυρση της καταγγελίας με οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε σχετικά: «Μετά την αποκάλυψη ότι και η μητέρα ήταν εμπλεκόμενη στην σεξουαλική εκμετάλλευση και την μαστροπεία της 12χρόνης προκύπτουν ερωτήματα τι αφορούσαν οι συνεννοήσεις της μητέρας με τον 53χρονο. Αν αφορούσαν άλλου είδους διαπραγματεύσεις και άλλου είδους μεθοδεύσεις ώστε να συγκαλυφθεί εν συνόλω το ζήτημα».

Ερωτώμενος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για τον πατέρα ανέφερε ότι εμφανίζεται περιοδικά στην οικογένεια, αλλά πρόκειται για μία οικογένεια με πολλές προβληματικές συνιστώσες και με μηδενική εποπτεία στα παιδιά.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε επίσης και η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο γνωστοποίησε πως είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις Αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

‘Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες κατευθύνσεις και υπήρξε αίτημα για να μιλήσουν οι άνθρωποι του Οργανισμού με το παιδί και τους γονείς, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη. Αλλά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Μη έχοντας στοιχεία, το Χαμόγελο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης όμως και τη σχετική έρευνα που έγινε στα αρχεία του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ανώνυμη καταγγελία που είχε λάβει αφορούσε την ίδια ανήλικη».

Συμπληρωματική κατάθεση  θα δώσει η 12χρονη

Την ίδια ώρα, η 12χρονη αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η καταγγελία της Κωνσταντίνας Καρατζιώτη, η οποία παρουσιάστηκε ως πρόεδρος των εκδιδομένων γυναικών, είναι έγκυρη. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και είπε στους δημοσιογράφους ότι αναγνώρισε τον Ηλία Μίχο ο οποίος είχε εξέδιδε την ανήλικη στον οίκο ανοχής που διατηρεί και ότι έχει στη διάθεσή της στικάκι με υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τον δράστη και την ανήλικη. Μάλιστα, η ίδια κατήγγειλε ότι το παιδί έχει βιαστεί από επώνυμους «πελάτες» του 53χρονου, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook