Αυτή είναι η 49χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη. Πρόκειται για την Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Η γυναίκα που πήγαινε με τον άτυχο φωτογράφο στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη , να εργαστεί για τον καθαρισμό του σπιτιού του χάθηκε στα ορμητικά νερά όταν επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να σωθεί. Ωστόσο παρασύρθηκε και η κατάληξη ήταν δραματική. Βρέθηκε από τον ίδιο τον σύζυγό της να επιπλέει κάτω από σκουπίδια στον ορμίσκο ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής ενώ ανασύρθηκε από άνδρας της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο με σκάφος. Η σορός της παρελήφθη από το λιμανάκι της Παντάνασσας. Το σώμα της γυναίκας χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να εντοπιστεί. Ο σύζυγός της, Μιχάλης Σηφάκης, παρακαλούσε να βρεθεί ζωντανή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των δυτών και των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν στο σημείο, με τη θάλασσα ακόμη μανιασμένη.

Στο σημείο βρίσκονται δύο φουσκωτά σκάφη. Μόλις πλησιάζουν αντιλαμβάνονται ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Με προσεκτικές κινήσεις ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης της.

Χρησιμοποιούν σχοινιά για να ανασύρουν την 49χρονη, αλλά και για να κρατηθούν μακριά από τη βραχώδη ακτή. Με εντολή του Λιμεναρχείου η σορός ανασύρεται στο φουσκωτό σκάφος.

Βούτηξε στη θάλασσα ο σύζυγός της

Πρόσωπο της τραγωδίας ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας. Παρακολουθούσε με αγωνία από χθες τις έρευνες κι όταν αντιλήφθηκε ότι οι δύτες την εντόπισαν βούτηξε στην αγριεμένη θάλασσα, με την ελπίδα να είναι ζωντανή και να την αγκαλιάσει.

Οι δύτες τον κρατούν σε απόσταση ασφαλείας για να μην κινδυνεύσει και αυτός. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η σύζυγος του χάθηκε μέσα σε μια στιγμή. Μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook